Friske forårsruller med stegt fisk, grøntsager, dressing og peanuts

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramnudler
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkøkologisk lime
  • 250 grammørksejfilet
  • 1 stkagurk
  • 2 stksnackpeber
  • 400 gramgulerødder
  • 3 stkforårsløg
  • 0.5 dlsoya
  • 0.5 dlsød chilisauce
  • 100 grampeanuts
  • 100 gramrispapir
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Friske forårsruller med stegt fisk, grøntsager, dressing og peanuts

I samarbejde med

Friske forårsruller er super lækre og perfekte til en varm sommerdag. Her serverer vi dem med mørksej, nudler, grøntsager og cremet dressing. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 200 gramnudler
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkøkologisk lime
  • 250 grammørksejfilet
  • 1 stkagurk
  • 2 stksnackpeber
  • 400 gramgulerødder
  • 3 stkforårsløg
  • 0.5 dlsoya
  • 0.5 dlsød chilisauce
  • 100 grampeanuts
  • 100 gramrispapir
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Overhæld dem herefter med koldt vand og sæt til side.

2. Pres hvidløg og riv limeskal på den fine side af et rivejern (du skal gemme limesaften til dressingen). Skær mørksejen i strimler og bland med hvidløg og limeskal i en skål. Lad det hele trække i ca. 10 minutter.

3. Skyl agurk og snackpeber. Skræl gulerødderne og skær top og bund af forårsløgene. Skær alle grøntsagerne i tynde strimler og stil på bordet i små skåle.

4. Steg mørksej-strimlerne på en pande i lidt olie i ca. 5 minutter.

5. Bland saften fra limen, soya, sød chilisauce og halvdelen af peanuts, og blend til en ensartet dressing - du kan bruge en stavblender eller en minihakker. De resterende peanuts skal du bruge til topping.

6. Fyld et fad med koldt vand og stil det på bordet sammen med grøntsagerne, nudlerne, den stegte mørksej og dressingen. Nu kan alle i familien lave deres egne favoritruller.

7. Læg et stykke rispapir i blød i vandfadet i 5-10 sekunder. Det må gerne være lidt hårdt når det kommer på tallerkenen. Læg dit valgte fyld på en stribe midt på rispapiret. Fold de 2 korte sider af rispapiret ind over fyldet og rul nu stramt sammen. Spis de lækre og friske forårsruller med peanutdressingen.

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at snitte grøntsagerne i tynde strimler. De kan også dække et fint bord.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre