Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
30 min
Lasagne er en børnefavorit til aftensmad, men fungerer også glimrende dagen efter som en del af en lækker madpakke. Denne version er god til to dage. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 150 gramgulerødder
- 800 gramhakket oksekød
- 2 dåsehakkede tomater
- 70 gramtomatpuré
- 1 spsktørret oregano
- 3 dlvand
- 250 gramricottaost
- 50 gramost- revet
- 3 stkæg
- 1 dlmælk
- 250 gramfuldkornslasagneplader
- 125 grammozzarella
- salt
- peber
- Tomatsalat
- 4 stktomater
- 250 grammozzarella
- 30 grampesto
Fremgangsmåde
1
Hak løg og hvidløg og svits dem i lidt olivenolie et par minutter. Tilsæt groftrevne gulerødder og svits yderligere et par minutter. Tilsæt herefter kødet og lad det få farve.2
Tilsæt tomatpuré, tørret oregano, flåede tomater og vand og lad det simre i 15 minutter. Smag til med salt og peber.3
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bland imens æg, ricotta, mælk, revet ost og lidt salt og peber til en ensartet masse. Fordel kødsaucen og ricottablandingen i lag i et ildfast fad. Læg et lag lasagneplader i mellem hvert lag - mindst tre lag, gerne flere. Begynd og slut med kødsauce. Fordel mozzerallaen i små stykker over lasagnen. Bag den i ovnen i ca. 30 minutter, til den er flot gylden.Tomatsalat
4
Skær tomaterne og mozarellaen til tomatsalaten i skiver og læg dem fint i lag på et fad. Kværn lidt salt og peber over, dryp med pesto og pynt evt. med lidt basilikum, hvis du har det på lager. Velbekomme!