Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
20 min
Fyldte squash er en super god måde at få grøntsager i børnene. Her har vi fyldt squashene med skinke, risrester fra i går og hakkede tomater og serveret dem med en nem og lækker salat med friske figner. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Fyldte squash
- 2 stksquash
- 0.5 stkrød peberfrugt
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 200 gramskinkestrimler
- 0.5 spskpaprika
- 1 dåsehakkede tomater
- 0.5 spsktørret oregano
- 200 gramkolde kogte ris
- 50 gramrevet ost
- olivenolie
- salt
- peber
- Tilbehør
- salat efter eget valg
- 2 stkfrisk eller tørret figen
- 0.5 stkrød peberfrugt
- 50 gramsalatost i tern
- dressing efter eget valg
- 1 stkgroft flute
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.2
Vask squashene og flæk dem på langs. Udhul dem med en ske (pas på ikke at lave hul i bunden) og gem det udhulede squashkød.3
Kom skyllet og renset peberfrugt, pillet løg i kvarte, hvidløg, det udhulede squashkød og skinkestrimler i en minihakker og giv det hele en snurretur til de er hakket groft eller fint - alt efter temperament. Måske du skal gøre det af to omgange, hvis det hele ikke kan være i minihakkeren.4
Steg hele molevitten i lidt olivenolie og paprika i en gryde i et par minutter. Tilsæt hakkede tomater, oregano eller timian og kolde ris. Rør godt og smag til med salt og peber.5
Fyld squashene med "kødsaucen" og top med revet ost. Bag nu squashene i ovnen i ca. 20 minutter, til osten er smeltet og er blevet smukt gylden.6
Skyl salat, figner, og peberfrugt og skær det hele i mundrette stykker. Vend det hele sammen med salatost i tern og top med valgfri dressing.7
Server de fyldte squash med lun flute og den lækre salat.8
Velbekomme!Tip
Vi har brugt friske figner i salaten, som du finder i grøntafdelingen i de fleste supermarkeder. Kan du ikke finde den friske udgave, kan du også sagtens bruge tørrede figner eller abrikoser.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.