Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Der er lidt mere gods i en græsk salat end i den klassiske iceberg-udgave med tomater og agurk. Her er der både kartofler, tun og færdig olivensalat med salatost, som vi vender i en sennepsdressing med dild og serverer med fuldkornsflutes. Vupti, så er der nem, lækker og mættende aftensmad. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramsmå kartofler
- 0.5 stkagurk
- 15 stkcherrytomater
- 4 stkforårsløg
- 1 pottedild
- 2 dåsetun i vand
- 150 gramfærdig olivensalat
- 1 stkgroft flute
- 1 stkcitron
- 1 fedhvidløg
- 1 tskdijonsennep
- 1 tsksirup
- olivenolie
- salt
- peber
- smør
Fremgangsmåde
1
Kog kartoflerne i saltet vand, til de er møre, når du prikker i dem med en gaffel. Det tager ca. 10-12 minutter alt efter størrelsen. Overhæld dem efterfølgende med koldt vand.2
Skyl agurk og tomater og skær dem i mindre stykker. Rens forårsløg og skær dem i ringe. Hak dild fint. Bland grøntsagerne med dild, kartofler, drænet tun og færdig olivensalat.3
Lun flutes i ovnen eller på en brødrister.4
Pres saften ud af citronen. Bland det med 3 spsk. olivenolie til 1 stk. citron, presset hvidløg, sennep, sirup - og smag til med salt og peber. Bland det godt sammen og hæld det over kartoffelsalaten.5
Server den græske tunsalat med lunet flute og smør. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære tomater og agurker i mindre stykker.