Græskarsuppe med gulerødder og kokos

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 525 gramgulerødder*
  • 1/2 stkagurk
  • 1/2 stkhokkaidogræskar
  • 1 tskstødt kanel
  • 7 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 3 dlkokosmælk
  • 1/2 dlmadlavningsfløde 8%
  • 1/2 stkcitron
  • 1 dlskyr*
  • 50 gramgræskarkerner
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Græskarsuppe er virkelig lækkert! Og da græskar ofte er lidt for store til at få brugt på en gang, er det perfekt at lave suppe af eventuelle rester. Vi er ret vilde med denne udgave, der bliver smagt til med kokosmælk. Vil du lave retten 100% vegetarisk, skal du erstatte hønsebouillonen med grøntsagsbouillon. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Skær løget og knap halvdelen af de skrællede gulerødder i grove stykker. Skær resten af gulerødderne og agurken i stave til gnavergrønt. Vask græskarret grundigt. Brug en ske til at fjerne kernerne og skær derefter græskarret i grove stykker.

2. Brun græskar, gulerødder, løg og kanel af i en god slat olivenolie i en gryde ved jævn varme i et par minutter. Tilsæt vand og bouillonterning og bring suppen i kog. Lad den simre i ca. 20 minutter, eller til græskar og gulerødder er helt møre. Blend suppen med en stavblender eller i en almindelig blender.

3. Tilsæt kokosmælk og fløde og smag suppen til med citronsaft, salt og peber - og evt. en halv bouillonterning ekstra, hvis du synes. Er suppen for tyk, tilsætter du bare en smule vand. Server suppen med en klat skyr og ristede græskarkerner på toppen samt gnavergrønt og lunt flute til.

4. Velbekomme :o)

Tip

Du skal kun bruge et halvt hokkaidogræskar. Den anden halvdel kan du gemme i køleskabet og f.eks. bruge til lækre ovnbagte græskarstykker i stedet for kartofler. Har du kokosmælk tilovers, kan du sagtens gemme resten i fryseren. Husk i øvrigt aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, når du blender varme væsker. De kan "eksplodere", når du starter blenderen. Start langsomt og skru forsigtigt op for hastigheden. Læg et viskestykke over i stedet for låget, når du blender. Hvis du ikke har en blender, kan du sagtens bruge en stavblender direkte i gryden. Men giv suppen en ordentlig tur! Den skal helst være så glat og uden klumper som muligt.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre