Cremet græskarsuppe med kokos

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 grampastinak
  • 150 gramkartofler
  • 700 gramgræskarkød
  • 1 tskkarry
  • 1 tsktørret timian
  • 1 tskspidskommen
  • 2 tskrød karrypasta
  • 4 dlkokosmælk
  • 5 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 50 gramgræskarkerner
  • 1 stkgroft flute
  • 2 dlskyr*
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan

Skal du skære græskar til Halloween? Eller har du bare lyst til en cremet suppe med mild og lækker smag? Så prøv vores opskrift på hurtig græskarsuppe. Du kan enten bruge kødet fra et almindeligt græskar eller bruge skrællet hokaidogræskar. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg groft. Skræl pastinak og kartofler og skær dem i grove tern. Skær også græskarkødet i grove tern. Har du ikke lige pastinak på lager, kan du også bruge gulerødder.

2. Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde i et par minutter. Tilsæt pastinak, kartofler, karry, tørret timian, spidskommen og karrypasta. Steg videre i et par minutter under omrøring og tilsæt græskarkød, kokosmælk, vand og grøntsagsbouillon. Lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter, eller til pastinakker og kartofler er møre.

3. Opvarm imens ovnen til 185 grader og rist græskarkernerne på en tør pande.

4. Blend suppen helt glat med en stavblender eller i en almindelig blender. Husk dog aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, da varme væsker kan "eksplodere", når de bliver blendet. Læg evt. et viskestykke over blenderen i stedet for låget. Smag til med salt, peber og evt. lidt honning og mere bouillon og lidt citron, hvis du synes.

5. Lunt flute og server suppen med en klat skyr og græskarkerner på toppen.

6. Velbekomme :o)

Tip

Suppen kan laves af det udskrabede kød, hvis du og ungerne snitter farlige og fine græskarhoveder. Du kan selvfølgelig også bare købe et græskar, som du kun bruger til suppen. Vælg i så fald hokkaidogræskar. De græskar, som du kan købe som Halloween-græskar i grøntafdelingen kan sagtens spises, men husk at du IKKE må spise pyntegræskar, som nogen bruger til dekorationer. Er du i tvivl, kan du smage en lille bid af græskarret. Smager det bitter, så spyt det ud og lad være med at bruge det til madlavning. Har du kokosmælk tilovers, kan du i øvrigt sagtens fryse det i en beholder med låg - så har du til næste gang :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre