Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
10 min
25 min
Efterår er lig med lækre supper - og supper er et fantastisk middel til at få grøntsager i ungerne på. Her har vi lavet en superlækker suppe med røde linser og butternutsquash, som vi topper med serranoskinke og serveret med lunt flute. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkbutternutsquash
- 1 fedhvidløg
- 1 stkløg
- 200 gramgulerødder
- 1.5 litervand
- 200 gramrøde linser
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 0.5 spskkarry
- 1 tskspidskommen
- 60 gramparma- eller serranoskinke
- 2 dlmadlavningsfløde 8 %
- 0.5 stkcitron
- 1 stkgroft flute
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Vask og skræl alle grøntsagerne. Skær dem i grove tern og svits dem i lidt olie i en stor suppegryde i ca. fem minutter. De skal ikke tage farve.2
Tilsæt vand, skyllede linser, bouillonterning, karry og spidskommen og lad suppen simre i ca. 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre, når du stikker i dem med en gaffel.3
Steg parma- eller serranoskinke sprød på en tør pande. Tag skinken af panden og læg stykkerne på lidt køkkenrulle, indtil suppen er klar.4
Hæld suppen i en blender og blend den sammen med fløden, til den er helt glat. Du kan også bruge en stavblender direkte i gryden. Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med citronsaft, salt og peber og tilsæt evt. lidt mere fløde, hvis du synes.5
Lun flutet og servér med ristet parma- eller serranoskinke på toppen og brødet som tilbehør.6
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødder og skære butternutsquash i mindre stykker - husk at bruge en børnevenlig kniv.
Husk aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, når du blender varme væsker. Væskerne kan "eksplodere", når du starter blenderen. Start langsomt og skru forsigtigt op for hastigheden. Læg et viskestykke over i stedet for låget, når du blender. Hvis du ikke har en blender, kan du sagtens bruge en stavblender direkte i gryden. Men giv suppen en ordentlig tur! Den skal helst være så glat og uden klumper som muligt. I denne suppe kan du i øvrigt erstatte spegepølse med bacon, chorizo ell. lign., ligesom du kan bruge Cremefine i stedet for fløde.