Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Har du nogensinde lavet en kæmpe frikadelle? Måske ikke, men det kommer du til nu. På en måde. For her får du opskriften på den lækreste gratineret fars i fad, som egentlig blot er en frikadellefars. Men gratineret med ost i ovnen får den et helt nyt liv i forhold til klassikeren. Vi serverer med grøntsager og flute med koldt smør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 1 pottepersille
- 400 gramhakket svinekød
- 1 stkæg
- 0.5 dlcreme fraiche 18%
- 1.5 spskhvedemel
- 1 tsksalt
- 75 gramrevet ost
- 10 stkcherrytomater
- 1 stkgrøn peberfrugt
- 300 gramgulerødder
- 200 gramfrosne ærter
- 1 dåsehakkede tomater
- 0.5 spskpaprika
- 0.5 spskkarry
- 2 spsksød chilisauce
- 1 stkgroft flute
- peber
- olivenolie
- smør
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Hak løg, hvidløg og skyllet persille fint i en minihakker eller foodprocessor. Rør løgblandingen sammen med hakket svinekød, æg, cremefraiche, hvedemel, salt og peber.3
Rør det hele godt sammen, til du har en fast fars. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen er for fugtig.4
Fordel farsen i et lille ildfast ovnfast fad og tryk det ud i siderne. Drys med ost på toppen og bag herligheden i ca. 20 -25 minutter. Lun evt. også flutet undervejs.5
Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Skræl gulerøddernem, skyl og rens peberfrugten og skær begge dele i mundrette stykker. Steg peberfrugt og gulerødder ved høj varme på en pande med olivenolie.6
Tilsæt cherrytomater, ærter, hakkede tomater, paprika, karry, sød chilisauce og lad det simre til kødet er færdig. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere paprika og karry.7
Server den gratineret fars sammen med grøntsager og lidt lækkert brød med smør. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kålen i strimler og smage sovsen til.
Har du en rest spidskål, savoykål eller lignende i køleskabet, så er det også lækkert i retten.