Gratineret kylling i fad - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 250 gramchampignon
  • 800 gramkyllingeinderfilet
  • 5 dlfedtfattig mornaysauce
  • 75 gramrevet ost- gerne en fedtfattig udgave
  • 25 gramrasp
  • 250 gramfuldkornspastaskruer
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Gratineret kylling i fad - til to dage

I samarbejde med

3.6, Meget populær

Her får du opskriften på en lækker kyllingeret i fad. Med mornaysauce og masser af grøntsager. Opskriften er beregnet til to dage, og dette er opskriften til dag et, hvor retten serveres med fuldkornspasta. På dag to serverer vi resterne med fuldkornsris. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 250 gramchampignon
  • 800 gramkyllingeinderfilet
  • 5 dlfedtfattig mornaysauce
  • 75 gramrevet ost- gerne en fedtfattig udgave
  • 25 gramrasp
  • 250 gramfuldkornspastaskruer
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne, vask og rens peberfrugten og skær begge dele i skiver. Tykkelsen bestemmer du helt selv. Rens og vask champignonerne og skær dem i skiver. Stil grøntsagerne til side.

3. Krydr inderfileterne med salt og peber og lynsteg dem på en pande i lidt olivenolie. Filterne skal ikke være gennemstegte men blot have fået stegeskorpe. Læg kyllingefileterne i bunden af et ovnfast fad og husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende - undtagen panden.

4. Steg nu først løg og hvidløg i lidt olivenolie på samme pande, som du brugte til kyllingen. Giv dem et par minutter og tilsæt herefter de øvrige grøntsager lidt efter lidt. Krydr med salt og peber og steg videre et par minutter. Hæld grøntsagerne over kyllingen og slut af med mornaysaucen.

5. Top med en smule revet ost og drys til slut med rasp.

6. Bag retten i ca. 30 minutter i ovnen, eller til den er smukt gylden på toppen. Kog imens fuldkornspastaen og server med lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

7. Velbekomme!

Tip

Gem resterne til aftensmaden i morgen og gem evt. lidt pastaskruer til ungernes madpakker i løbet af ugen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre