Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En lækker og fyldig vegetarisk suppe med masser af grøntsager og kikærter serveret med sprøde rugbrødsstave som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 350 gramkartofler
- 200 gramgulerødder
- 1 stksquash
- 1 dåsehakkede tomater
- 70 gramtomatpuré
- 8 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 1 spskfrisk eller tørret timian
- 6 skiverugbrød
- 1 dåsekikærter
- 35 gramspæde spinatblade
- bagepapir
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint. Skræl kartofler og gulerødder. Skær kartoflerne i små tern og gulerødderne i skiver. Skyl squashen og skær den i tern.3
Varm en gryde op med olivenolie og svits grøntsagerne i et par minutter. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon og timian. Lad suppen simre i ca. 15 min.4
Imens suppen simrer: Pensl rugbrødskiverne med olivenolie og skær dem i aflange stave. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med salt. Bag rugbrødsstavene i ca. 12 min.5
Sigt væden fra kikærterne. Skyl kikærterne og spinaten. Kom begge dele i suppen og lad den simre i yderligere 5-10 min. Smag til med salt og peber.6
Server grøntsagssuppen i skåle med sprøde rugbrødsstave som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pensle rugbrødskiverne med olie og drys med salt.