Grøntsagssuppe serveret med sprøde rugbrødsstave

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 350 gramkartofler
  • 200 gramgulerødder
  • 1 stksquash
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 8 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 spskfrisk eller tørret timian
  • 6 skiverugbrød
  • 1 dåsekikærter
  • 35 gramspæde spinatblade
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Grøntsagssuppe serveret med sprøde rugbrødsstave

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En lækker og fyldig vegetarisk suppe med masser af grøntsager og kikærter serveret med sprøde rugbrødsstave som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 350 gramkartofler
  • 200 gramgulerødder
  • 1 stksquash
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 8 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 spskfrisk eller tørret timian
  • 6 skiverugbrød
  • 1 dåsekikærter
  • 35 gramspæde spinatblade
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint. Skræl kartofler og gulerødder. Skær kartoflerne i små tern og gulerødderne i skiver. Skyl squashen og skær den i tern.

3. Varm en gryde op med olivenolie og svits grøntsagerne i et par minutter. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon og timian. Lad suppen simre i ca. 15 min.

4. Imens suppen simrer: Pensl rugbrødskiverne med olivenolie og skær dem i aflange stave. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med salt. Bag rugbrødsstavene i ca. 12 min.

5. Sigt væden fra kikærterne. Skyl kikærterne og spinaten. Kom begge dele i suppen og lad den simre i yderligere 5-10 min. Smag til med salt og peber.

6. Server grøntsagssuppen i skåle med sprøde rugbrødsstave som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pensle rugbrødskiverne med olie og drys med salt.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre