Hawaiipizza

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne pizza er favoritten på pizzakortet hos rigtig mange unger. Det er slet ikke svært at lave sin egen udgave, så tag ungerne med i køkkenet og bag jeres helt egne pizzaer. Det er super hyggeligt - og de smager fantastisk! God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 250 grader over/undervarme med en bageplade på nederste rille. Hvis du har en pizzasten, skal du stille den på bagepladen i den kolde ovn, inden du tænder.

2. Drys durummel ud på et rent bord og rul pizzadejen ud til bunde med en kagerulle, så de er ca. 30 cm i diameter. Pas på, de ikke bliver for tykke!

3. Vigtigt: Hvis du ikke har en pizzaspade til at flytte pizzaerne til ovnen med, så flyt pizzadejen til et stykke bagepapir med fingrene, inden du smører den med tomatsauce.

4. Fordel tomatsaucen på bundene. Undlad at smøre tomatsauce på den yderste centimeter af pizzabundene. Riv skinken i passende stykker, skær ananassen i tern og fordel begge dele på pizzaerne. Riv mozzarellaen i små stykker og fordel den over skinke og ananas.

5. Flyt pizzaerne til ovnen med en pizzaspade, eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaerne, og flyt det hele til bagepladen. Bag pizzaerne i 10-15 minutter, til osten er gylden og skorpen sprød. Dryp med olivenolie til sidst og pynt evt. med frisk basilikum eller andet grønt på toppen, hvis du har det på lager.

6. Vask agurken, skræl gulerødderne og skær begge dele i stave til gnavergrønt, der serveres sammen med pizzaerne.

7. Velbekomme - ungerne spiser med garanti op!

Tip

Til to voksne og to børn bliver der to pizzaer ud af opskriften. Har du angivet et andet antal, skal du regne med, at der skal bruges 200-225 gram pizzadej pr. pizza. Har du ananas tilovers, kan du bruge den som topping på en portion morgenskyr eller som del af en hurtig frugtsalat med æbler, bananer, og hvad du ellers har på lager af frisk frugt.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre