Hjemmelavede falafler i pitabrød med grønt, dressing og hummus

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Falafler og fyld
  • 1 dåsekikærter
  • 50 gramfrossen persille
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 1 spskspidskommen
  • 0.5 spsktørrede koriander
  • 30 gramrasp
  • 0.25 spsksalt
  • 0.5 stkhjertesalat
  • 3 stktomater
  • 400 grampitabrød med fuldkorn
  • 400 gramgulerødder
  • 50 gramsyltede rødløg
  •  olie
  •  peber
  • Dressing
  • 1.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  • Hummus
  • 1 dåsekikærter
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spskspidskommen
  • 3 spskvand
  • 2 spskolie
  • 0.5 stkcitron
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hjemmelavede falafler i pitabrød med grønt, dressing og hummus

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Du må ikke lade dig forskrække af den lange ingrediensliste til denne opskrift på lækre hjemmelavede falafler. Det meste skal blot i en minihakker og ha' en snurretur. Vi serverer de hjemmelavede falafler i lune pitabrød med salat, hummus og dressing. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Falafler og fyld
  • 1 dåsekikærter
  • 50 gramfrossen persille
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 1 spskspidskommen
  • 0.5 spsktørrede koriander
  • 30 gramrasp
  • 0.25 spsksalt
  • 0.5 stkhjertesalat
  • 3 stktomater
  • 400 grampitabrød med fuldkorn
  • 400 gramgulerødder
  • 50 gramsyltede rødløg
  •  olie
  •  peber
  • Dressing
  • 1.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  • Hummus
  • 1 dåsekikærter
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spskspidskommen
  • 3 spskvand
  • 2 spskolie
  • 0.5 stkcitron

Fremgangsmåde

1. Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem og hæld dem i en minihakker sammen med persille, skrællet hvidløg og løg skåret i kvarte. Giv det hele en snurretur. Bland det sammen med spidskommen, koriander, rasp, salt og lidt peber.

2. Opvarm rigeligt med olie i en dyb pande. Form nu runde falafler med hænderne. Er falafelmassen for våd, tilsætter du blot lidt mere rasp og er den for tør og smuldrer, kan du tilsætte lidt vand eller lidt sammenpisket æg.

3. Steg falaflerne sprøde i olien. Vend dem undervejs og pas på, at olien ikke bliver for varm, så falaflerne bliver for mørke. Læg de sprøde falafler til afdrypning på lidt køkkenrulle.

4. Skyl og skær hjertesalaten i skiver. Skyl tomaterne og skær dem i tern.

5. Bland creme fraiche med presset hvidløg og smag til med salt og peber.

6. Kom drænede kikærter i en høj beholder og blend dem glatte sammen med hvidløg, spidskommen, vand og olie. Smag til med salt, peber og citronsaft.

7. Lun pitabrødene i en brødrister eller i ovnen. Skræl gulerødderne og skær dem i stave.

8. Lad hele familien sammesætte deres yndlingspita med falafler, grønt, dressing, hummus og gnavergrønt. Velbekomme!

Tip

Hvis tiden er knap i køkkenet, kan du købe falafler på frost i de fleste supermarkeder.


Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære salat og tomater i tern. De kan også røre dressingen og smage den til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.