Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
50 min
0 min
Hjemmelavede kyllingenuggets smager SÅ godt, og så er de slet ikke svære at lave. Vi serverer dem med kartofler, gulerødder og søde bagte løg i ovnen. Og så med lidt gnavergrønt og chilisauce som dyppelse. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 700 gramkartofler
- 500 gramgulerødder
- 3 stkløg
- 100 gramhvedemel
- 100 gramrasp
- 1 stkæg
- 350 gramkyllingeinderfilet
- olie til friture
- 0.5 stkagurk
- 10 stkradiser
- olivenolie
- sød chilisauce
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Vask kartoflerne, skræl gulerødderne grundigt og skær dem i skiver eller både. Skræl løgene og halver dem.2
Vend kartofler, gulerødder og løg i en sjat olie på en bageplade beklædt med bagepapir. Har du paprika eller allroundkrydderi, er det også godt som krydderi! Bag dem i ovnen i 30-35 minutter til de er sprøde og gyldne. Husk at vende dem undervejs.3
Bland mel med salt og peber i en dyb tallerken. Hæld rasp op i anden tallerken og pisk ægget sammen i en tredje tallerken. Skær fileterne ud i bidder og vend dem først i melet og drys det overskydende af. Vend herefter kyllingestykkerne i æggemassen og derefter i raspen. Husk at vaske fingre!4
Varm olien op i en gryde eller en dyb pande. Du kan tjekke, om olien er varm nok ved at stikke bagenden af en tændstik (den uden svovl!) i olien. Hvis den syder, er den varm nok. Steg kyllingestykkerne gyldne - husk at vende dem undervejs. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.5
Skyl og skær agurk i stave. Skyl radiserne.6
Server de lækre nuggets med ovnkartortofler, gulerødder, løg, gnavergrønt og sød chilisauce som dyppelse. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære kartofler og gulerødder i skiver. De kan også panere kylling og gøre agurk og radiser klar.