Hotdogs i rødt og hvidt - med klassisk fyld og gnavergrønt

Ingredienser

(12 stk )

  • Dej
  • 3 dlmælk
  • 25 gramrørsukker
  • 50 gramgær
  • 3 spskrapsolie
  • 1 tsksalt
  • 600 gramhvedemel
  •  rød frugtfarve
  •  bagepapir
  • Fyld og gnavergrønt
  • 8 stkgrillpølser
  • 1 stkløg
  • 400 gramgulerødder
  • 1 stkagurk
  •  ketchup
  •  remoulade
  •  ristede løg
  •  agurkesalat
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Hotdogs i rødt og hvidt - med klassisk fyld og gnavergrønt

I samarbejde med

Findes der noget bedre end en knasende hotter? Når der f.eks. er fodboldkamp i fjernsynet, bålhygge med ungerne eller måske vejfest med naboerne? Her har vi lavet en ekstra festlig udgave med de rød/hvide farver på siden - serveret med det klassiske tilbehør og gnavergrønt. God fornøjelse - og velbekomme!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Dej
  • 3 dlmælk
  • 25 gramrørsukker
  • 50 gramgær
  • 3 spskrapsolie
  • 1 tsksalt
  • 600 gramhvedemel
  •  rød frugtfarve
  •  bagepapir
  • Fyld og gnavergrønt
  • 8 stkgrillpølser
  • 1 stkløg
  • 400 gramgulerødder
  • 1 stkagurk
  •  ketchup
  •  remoulade
  •  ristede løg
  •  agurkesalat

Fremgangsmåde

1. Lun mælken til den er lillefingervarm og hæld den herefter i en skål eller en røremaskine sammen med rørsukker og opløs gæren heri. Tilsæt olie og salt.

2. Tilsæt halvdelen af hvedemelet og rør eller ælt et par minutter. Tag ca. 5 spsk hvid dej fra og gem det til senere. Tilsæt rød frugtfarve til resten af dejen til du får den ønskede røde farve - der skal bruges ret meget.

3. Tilsæt nu resten af melet lidt efter lidt. Rør eller ælt indtil dejen er smidig og slipper skålen. Det er ikke sikkert, du skal bruge alt melet.

4. Del dejen i 12 og rul dem ud i pølser på ca. 12 cm. i længden. Tryk dem lidt flade, så de får form som et pølsebrød. Men husk at de hæver og bliver både højere og bredere. Læg pølsebrødene på en bageplade beklædt med bagepapir.

5. Rør lidt mere mel i den hvide dej, du tog fra, og ælt det i hænderne, til det ikke klistrer. Rul dejen ud i pølser på ca. 0.5 cm. og skær dem til, så det passer med et kort stykke over midten af pølsebrødet og et længere stykke på langs. Ligesom et Dannebrogsflag. Pisk et æg sammen og pensl bollerne godt med æg og sæt så de hvide stykker på, så de danner et kors. Tryk dem gerne lidt ned i dejen, så de hænger fast.

6. Lad brødene hvile tildækket i 30 min. og tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bag herefter brødene i ovnen i ca. 15-20 min.

7. Imens gør du resten klar. Rist pølserne på en pande - eller steg dem på grillen, hvis vejret er til det!

8. Skær løgene i små tern. Skær gulerødder og agurker i stave som gnavergrønt og server hotdogsene med ketchup, remoulade, ristede løg, løg og agurkesalat på toppen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at lave dejen ved at blande ingredienserne i. De kan også skære gnavergrønt.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre