Hurtig gullasch med kartoffelmos - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 600 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 600 gramungkvæg i tern
  • 1 spskpaprika
  • 8 dlvand
  • 3 stklaurbærblad
  • 1 terningoksebouillon
  • 140 gramtomatpuré
  • 1 dlpiskefløde
  • 800 grambagekartofler
  • 40 gramsmør
  • 1 dlmælk
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hurtig gullasch med kartoffelmos - til to dage

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Gullasch er en ungarnsk klassiker med masser af smag! Vi serverer gullaschen med en lækker og fløjlsblød kartoffelmos. Husk at gemme halvdelen af gullaschen til i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 600 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 600 gramungkvæg i tern
  • 1 spskpaprika
  • 8 dlvand
  • 3 stklaurbærblad
  • 1 terningoksebouillon
  • 140 gramtomatpuré
  • 1 dlpiskefløde
  • 800 grambagekartofler
  • 40 gramsmør
  • 1 dlmælk
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg fint og brun det af i lidt olivenolie i en stor gryde, mens du rører undervejs. Skræl imens gulerødderne, vask og rens peberfrugten og skær begge dele i mundrette stykker.

2. Når løgene er begyndt at tage farve, tilsætter du kødet, krydrer med lidt salt og peber og tilsætter paprikaen. Steg nu løg, hvidløg, kød og paprika til kødet er brunet af.

3. Tilsæt vand, laurbærblade, smuldret bouillonterning, gulerødder, peberfrugt, tomatpuré og fløde og bring hele molevitten i kog. Læg låg på, skru lidt ned for varmen og lad retten simre, så længe du har tid (og ungerne har tålmodighed)!

4. Mens gullaschen simrer fikser du mosen. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med vand - uden salt. Det tager ca. 15-20 minutter.

5. Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt smørret og pisk grundigt med et piskeris. Tilsæt mælken, til mosen har den konsistens, du bedst kan lide.

6. Smag til med salt og peber og jævn saucen med lidt mel eller majsstivelse, der er rørt ud i lidt vand eller rystet sammen i en meljævner.

7. Server gullaschen med den lækre mos og gem halvdelen af gullaschen til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugter og gulerødder i mundrette stykker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre