Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En saftig og smagfuld burger med bagte tomater, pesto og ost, som vi serverer med ovnkartofler. Lad dine unger lave burgerne eller give en hånd med i køkkenet. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 10 stkcherrytomater
- 0.5 spsktørret oregano
- 650 gramsmå kartofler
- 500 gramhakket oksekød
- 100 gramcheddar i skiver
- 60 gramfriske spinatblade
- 1 stkløg
- 70 gramgrøn pesto
- 6 stkbrioche burgerbolle
- ketchup
- dressing efter eget valg
- salt
- peber
- olivenolie
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Skyl og skær tomaterne i halve og læg dem i den ene side af en bageplade beklædt med bagepapir. Overhæld tomaterne med en sjat olie, oregano og lidt salt.2
Skrub kartoflerne, halver dem og fordel dem på samme bageplade som tomaterne. Bag dem i ca. 25 minutter, til tomaterne er bløde og lækre og kartoflerne gyldne.3
Form imens kødet til bøffer, krydr dem med salt og peber og steg dem i lidt olivenolie på en pande, til de er rosa eller gennemstegte - alt efter smag.4
Når du har stegt bøfferne på begge sider, og de er næsten færdige, så læg en skive ost på bøfferne til dem, der er til det. Så når osten lige at smelte en anelse inden serveringen.5
Skyl og skær spinatblade eller anden salat i mindre stykker. Skær løg i tynde ringe. Stil det hele på bordet i små skåle sammen med pestoen.6
Lun burgerbollerne og lad hele familien sammensætte deres helt egen yndlingsburger. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at skære tomaterne i halve, skrubbe kartoflerne og skære dem i mindre stykker. De kan også forme bøfferne og skylle salaten. Og så kan de selvfølgelig dække bordet og rydde lidt op i køkkenet.
Der er beregnet to burgere pr. voksen og en burger pr. barn. Husk at justere indkøbslisten, hvis I er mere eller mindre sultne.