Jordskokkesuppe

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramjordskokker
  • 150 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 litervand
  • 2 terningerhønsebouillon
  • 2 tsktørret timian
  • 0.5 pakkebacon i skiver
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 stklime
  • 1 stkgroft flute
  • 0.5 pottepurløg
  • 4 spskskyr
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Jordskokkesuppe

I samarbejde med

3.6, Meget populær

Jordskokker er et godt alternativ til kartofler, og de har en lækker nøddeagtig smag. Prøv dem i denne suppe, som er et hit hos mange børn. Vil du lave retten 100% vegetarisk, skal du undlade baconen og erstatte hønsebouillonen med grøntsagsbouillon :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 500 gramjordskokker
  • 150 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 litervand
  • 2 terningerhønsebouillon
  • 2 tsktørret timian
  • 0.5 pakkebacon i skiver
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 stklime
  • 1 stkgroft flute
  • 0.5 pottepurløg
  • 4 spskskyr
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skrub eller skræl jordskokker og kartofler og skær dem i grove tern. Hak løg og hvidløg og svits det hele ved jævn varme i olie et par minutter. Det må ikke tage farve.

2. Tilsæt vand, bouillonterninger og timian og lad det koge op. Kog ved svag varme, til kartofler og jordskokker er helt møre, når du prikker i dem med en gaffel. Det tager ca. 10 minutter.

3. Hak i mellemtiden baconen i fine tern og læg dem på en kold og tør pande. Tænd panden og steg ternene sprøde i eget fedt. Tag dem af panden og læg dem på lidt køkkenrulle, indtil suppen er klar.

4. Blend suppen i en blender sammen med fløden, til den er helt glat - eller brug en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt, peber og lidt lime- eller citronsaft. Server med skyr, hakket purløg og ristet bacon eller pølse på toppen. Spis et godt brød til.

5. Velbekomme :o)

Tip

Husk aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, når du blender varme væsker. De kan "eksplodere", når du starter blenderen. Start langsomt og skru forsigtigt op for hastigheden. Læg et viskestykke over i stedet for låget, når du blender. Hvis du ikke har en blender, kan du sagtens bruge en stavblender direkte i gryden. Men giv suppen en ordentlig tur! Den skal helst være så glat og uden klumper som muligt.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre