Kartoffel- og gulerodssuppe med persilleolie og ristet pitabrød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 600 gramgulerødder
  • 600 gramkartofler
  • 1.2 litervand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 pottepersille
  • 0.5 dlrapsolie
  • 0.5 fedhvidløg
  • 4 stkpitabrød med fuldkorn
  • 1.5 dlpiskefløde
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kartoffel- og gulerodssuppe med persilleolie og ristet pitabrød

I samarbejde med

3.6, Meget populær

En mild og lækker gulerods- og kartoffelsuppe med persilleolie, som vi serverer med lunet pitabrød. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkløg
  • 600 gramgulerødder
  • 600 gramkartofler
  • 1.2 litervand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 pottepersille
  • 0.5 dlrapsolie
  • 0.5 fedhvidløg
  • 4 stkpitabrød med fuldkorn
  • 1.5 dlpiskefløde
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skræl løgene og skær dem i grove tern. Steg dem i olie i en stor gryde.

2. Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i grove tern. Tilsæt dem i gryden sammen med vand og smuldret bouillon. Lad det hele koge i ca. 20 minutter til gulerødder og kartofler er møre. Lav imens persilleolien.

3. Skyl persillen og blend den med olie og hvidløg til den er glat. Smag til med salt og peber.

4. Lun pitabrødene i brødristeren og skær dem i skiver.

5. Tilsæt fløde i gryden og blend suppen med en stavblender eller i en almindelig blender, til den er helt glat. Hæld den tilbage i gryden, hvis du bruger en almindelig blender og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

6. Server suppen med persilleolie og pitabrød som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartofler og gulerødder i tern.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre