Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
0 min
En mild og lækker gulerods- og kartoffelsuppe med persilleolie, som vi serverer med lunet pitabrød. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- 600 gramgulerødder
- 600 gramkartofler
- 1.2 litervand
- 2 terninggrøntsagsbouillon
- 0.5 pottepersille
- 0.5 dlrapsolie
- 0.5 fedhvidløg
- 4 stkpitabrød med fuldkorn
- 1.5 dlpiskefløde
- 0.5 stkcitron
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skræl løgene og skær dem i grove tern. Steg dem i olie i en stor gryde.2
Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i grove tern. Tilsæt dem i gryden sammen med vand og smuldret bouillon. Lad det hele koge i ca. 20 minutter til gulerødder og kartofler er møre. Lav imens persilleolien.3
Skyl persillen og blend den med olie og hvidløg til den er glat. Smag til med salt og peber.4
Lun pitabrødene i brødristeren og skær dem i skiver.5
Tilsæt fløde i gryden og blend suppen med en stavblender eller i en almindelig blender, til den er helt glat. Hæld den tilbage i gryden, hvis du bruger en almindelig blender og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.6
Server suppen med persilleolie og pitabrød som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartofler og gulerødder i tern.