Kartoffelpizza med pesto og semidried tomater

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 10 stkcherrytomater
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 20 gramsukker
  • 0.5 spskhvidløgspulver
  • 300 gramkartofler
  • 400 grampizzadej
  • 1 kuglemozzarella
  • 100 gramrevet parmesan
  • 400 gramgulerødder
  • 100 gramgrøn pesto
  •  durummel- til udrulning
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kartoffelpizza med pesto og semidried tomater

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Denne vegetarpizza er VIRKELIG lækker. De sprøde bunde er toppet med mozzarella, parmesanost og kartofler - og lige inden servering med semidried tomater og grøn pesto. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 10 stkcherrytomater
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 20 gramsukker
  • 0.5 spskhvidløgspulver
  • 300 gramkartofler
  • 400 grampizzadej
  • 1 kuglemozzarella
  • 100 gramrevet parmesan
  • 400 gramgulerødder
  • 100 gramgrøn pesto
  •  durummel- til udrulning
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 250 grader over/undervarme med en bageplade på nederste rille. Start med at halvere cherrytomaterne. Bland dem godt sammen med oregano, sukker, hvidløgpulver og en sjat olie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20-30 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver for brændte.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i så tynde skiver som muligt. Brug et mandolinjern, hvis du har sådan et. Men pas på: Det er mega ninjaskarpt! Læg herefter kartoffelskiverne i en skål med vand.

3. Drys durummel ud på et rent bord og rul pizzadejen ud til pizzabunde med en kagerulle, så de er ca. 30 cm i diameter. Vigtigt: Hvis du ikke har en pizzaspade til at flytte pizzaerne til ovnen med, så flyt den udrullede pizzadej til et stykke bagepapir med fingrene, inden du topper med fyld.

4. Fordel mozzarella og parmesanost på pizzabundene, dryp kartoffelskiverne af for vand og fordel dem på pizzaerne. Flyt pizzaerne til ovnen med en pizzaspade, eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaerne, og flyt til bagepladen. Bag pizzaerne i 10-15 minutter, til osten er gylden og skorpen sprød.

5. Skræl gulerødderne og skær i stave til gnavergrønt.

6. Server den sprøde kartoffelpizza med pesto og semidried tomatoes på toppen.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at halvere tomaterne. De kan også lægge ost og kartofler på pizzabundene.

Til to voksne og to børn bliver der to pizzaer ud af opskriften. Har du angivet et andet antal personer, skal du regne med, at der skal bruges 200-225 gram pizzadej pr. pizza.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre