Klassisk kartoffelsuppe med parma

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 3 stængelbladselleri
  • 1000 gramkartofler
  • 2 tsktørret timian
  • 7 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 70 gramparma- eller serranoskinke- eller bacon
  • 2 dlmadlavningsfløde 8%
  • 1/2 stkcitron
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Klassisk kartoffelsuppe med parma

I samarbejde med

4.4, Mambeno-favorit!

Kartoffelsuppe er nem at lave og smager rigtig godt! Vores unger er i hvert fald vilde med denne udgave lavet med bladselleri, tørret timian og lidt sprødristet parma på toppen. Og så med et godt groft brød til at dyppe med. Mums og god fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 3 stængelbladselleri
  • 1000 gramkartofler
  • 2 tsktørret timian
  • 7 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 70 gramparma- eller serranoskinke- eller bacon
  • 2 dlmadlavningsfløde 8%
  • 1/2 stkcitron
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Hak løget fint. Vask bladselleriet og skær stænglerne i skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.

2. Svits løg, bladselleri og tørret timian i lidt olivenolie i en stor gryde. Løgene skal blive bløde men ikke tage farve. Det tager et par minutter. Tilsæt vand, kartofler og grøntsagsbouillon og bring gryden i kog. Kog i ca. 15-20 minutter, til kartoflerne er helt møre, når du prikker i dem med en gaffel. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

3. Læg imens parmaskiverne på en kold pande. Tænd for varmen og lad skinken stege sprød. Tag parmaen fra panden og lad den dryppe af på lidt køkkenrulle.

4. Blend suppen glat med en stavblender - eller giv den en tur i en almindelig blender. Husk at læse tippet nederst. Tilsæt madlavningsfløden, varm suppen op igen og smag til med citronsaft, salt og peber.

5. Lun flutet og server til den dampende varme suppe toppet med lidt parma brækket i stykker og hakket grønt, hvis du har det på lager.

6. Velbekomme :o)

Tip

Husk aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, når du blender varme væsker. De kan "eksplodere", når du starter blenderen. Start langsomt og skru forsigtigt op for hastigheden. Læg et viskestykke over i stedet for låget, når du blender. Hvis du ikke har en blender, kan du sagtens bruge en stavblender direkte i gryden. Men giv suppen en ordentlig tur! Den skal helst være så glat og uden klumper som muligt.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre