Koftaspyd med stegte kartfofler, tzatziki og salatost-salat - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1500 grambagekartofler
  • 400 gramfriske rødbeder
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stkæg
  • 800 gramhakket oksekød
  • 1 pottepersille
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 2 spskhvedemel
  • 4 stktomater
  • 70 gramfærdig salatmix
  • 150 gramfærdig olivensalat
  • 1 stkagurk
  • 3 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  grillspyd
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Koftaspyd med stegte kartfofler, tzatziki og salatost-salat - til to dage

I samarbejde med

4.7, Mambeno-favorit!

Koftaspyd er en mellemøstlig form for frikadelle på spyd med masser af smag. Vi serverer koftaerne med stegte kartofler, tzatziki og salat. Opskriften er beregnet til to dage, og du laver det meste klar i dag - så går det hurtigt i morgen, hvor der er lækkert farsbrød på menuen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1500 grambagekartofler
  • 400 gramfriske rødbeder
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stkæg
  • 800 gramhakket oksekød
  • 1 pottepersille
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 2 spskhvedemel
  • 4 stktomater
  • 70 gramfærdig salatmix
  • 150 gramfærdig olivensalat
  • 1 stkagurk
  • 3 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  grillspyd
  •  dressing efter eget valg

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og skær halvdelen af kartoflerne ud i både. Vend bådene i en god slat olivenolie og lidt salt. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil de er flotte og gyldne. Krydr med salt inden servering. Bag den anden halvdel af kartoflerne hele - de skal bruges til aftensmaden i morgen.

2. Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af rivejernet. Riv også løg og hvidløg helt fint.

3. Bland rødbeder, løg, hvidløg, æg, kød, skyllet hakket persille, spidskommen, oregano og mel rigtig godt sammen med lidt salt og peber. Brug evt. fingrene. Steg en lille prøvedelle for at være sikker på, at de smager, som du bedst kan lide dem!

4. Del farsen i to. Den ene halvdel skal bruges til spyd. Sæt to små aflange frikadeller på et spyd. Sørg for at presse kødet godt sammen på spyddene, så det ikke falder af, når de tilberedes, og pensl med lidt olivenolie.

5. Den anden halvdel formes til et farsbrød, der skal steges, når kartoflerne er færdige.

6. Steg spydene på grillen - vær forsigtig, når du vender dem. Eller steg dem i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til de er gennemstegte men stadig saftige. Pas på ikke at give dem for meget, da de hurtigt kan blive tørre.

7. Skyl imens tomaterne og skær dem i både. Bland dem med skyllet salat, den færdige olivenmix og valgfri dressing.

8. Riv skyllet agurk på den grove side af et rivejern. Læg den revne agurk på et helt rent viskestykke og rul sammen. Vrid nu viskestykket, som du vrider en karklud, så det meste af væden fra agurken bliver klemt ud.

9. Rør agurken sammen med creme fraiche og presset eller revet hvidløg og smag til med salt og peber.

10. Når kartoflerne er færdige: Skru ovnen ned til 200 grader og bag farsbrødet i ca. 30 minutter, til kødet er gennemstegt. Gem det til i morgen sammen med halvdelen af tzatzikien og de hele bagte kartofler.

11. Server de lækre spyd med stegte kartofler, tzatziki og salat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære tomaterne til salaten. De kan også rive agurken på rivejernet.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre