Kylling i karry med gulerodsris - dag to

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1.5 dlris
  • 100 grammandler
  • 1 stkløg
  • 400 gramgulerødder
  • 1 litervand
  • 1 terninghønsebouillon
  •  rester fra helstegt kylling- eller kyllingefilet
  • 25 gramsmør
  • 2 tskkarry
  • 50 gramhvedemel
  • 1 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 stkæble
  • 1/2 stkagurk
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kylling i karry med gulerodsris - dag to

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Kylling i karry er en sand familiefavorit. Her serverer vi retten med gnavergrønt og gulerodsris, så den er lidt sundere end den klassiske udgave. Vi har brugt resterne fra vores grydestegte kylling, men du kan også bare stege et par kyllingefileter :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1.5 dlris
  • 100 grammandler
  • 1 stkløg
  • 400 gramgulerødder
  • 1 litervand
  • 1 terninghønsebouillon
  •  rester fra helstegt kylling- eller kyllingefilet
  • 25 gramsmør
  • 2 tskkarry
  • 50 gramhvedemel
  • 1 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 stkæble
  • 1/2 stkagurk
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken, hæld vandet fra og stil til side. Hak mandlerne groft og rist dem på en tør pande, til de dufter dejligt. Hak løget fint. Skræl gulerødderne og riv halvdelen af dem på den grove side af et rivejern - resten gemmes til gnavergørnt. Bring vandet i kog, opløs bouillonterningen i vandet og lad det stå og småsimre.

2. Riv kyllingeresterne i grove strimler. Og har du ikke kylling tilovers, så skærer du blot et par kyllingefileter i tynde strimler og koger dem i letsaltet vand i 10-15 minutter, eller til de er gemmekogte og kødet er hvidt hele vejen igennem. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

3. Smelt smørret i en ren gryde og tilsæt karryen. Lad det stege et minuts tid og tilsæt herefter melet. Pisk godt ved middel varme i et par minutter, uden melet tager farve. Tilsæt bouillonen lidt efter lidt, mens du pisker. Du skal have pisket alle klumper væk, inden du tilsætter mere væske. Når saucen har den konsistens, du synes er perfekt, tilsætter du fløde. Det er ikke sikkert, at du skal bruge al bouillonen. Smag til med salt og peber. Bliver sovsen for tynd, kan du altid jævne den med lidt majsstivelse rørt ud i en smule vand.

4. Tilsæt kyllingekødet til saucen sammen med skyllet æble skåret i fine tern og lad det hele blive gennemvarmt. Du kan også bruge lidt ananas eller mango i saucen, hvis du har en rest tilovers i køleskabet. Det smager også mega godt.

5. Steg nu løget i lidt olivenolie på en pande eller i en gryde. Tilsæt gulerødderne og steg videre i et par minutter, til de er faldet lidt sammen. Krydr med salt og peber og vend dem sammen med ris og mandler.

6. Server med gulerødder og agurk - eller andre grøntsager - skåret i stave som gnavergrønt og de lækre gulerodsris. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre