Kyllingesuppe med lime, ris og feta

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 dlris- løse
  • 250 gramkyllingefilet
  • 1.5 litervand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1 dlmadlavningsfløde 8%
  • 1 stklime
  •  maizena
  • 1 stkgroft flute
  • 100 gramfeta i tern
  •  olivenolie
  •  salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne kyllingesuppe er virkelig god og meget børnevenlig. Der er fyldt med masser af kyllingekød, gulerødder og ris, der giver en mættende suppe til kolde dage. I opskriften har vi brugt kyllingefileter, men du kan også bruge rester fra f.eks. helstegt kylling :o)

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og skær dem i fine tern. Steg løg, hvidløg og gulerødder i lidt olivenolie i en gryde i et par minutter. Skyld imens risene godt i en køkkensi og skær kyllingen i meget tynde strimler. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

2. Tilsæt ris, kylling, vand og bouillon til løg og gulerødder og bring i kog. Lad suppen simre i ca. 10 minutter, eller til risene er kogt møre. Tænd ovnen på 185 grader varmluft.

3. Tilsæt madlavningsfløden og jævn suppen med lidt maizena rørt ud i lidt vand i en kop. Smag til med limesaft, salt og evt. mere bouillon, hvis du synes.

4. Lun flutet og server suppen i dybe tallerkener med smuldret feta og lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

5. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre