Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Denne kyllingesuppe er virkelig god og meget børnevenlig. Der er fyldt med masser af kyllingekød, gulerødder og ris, der giver en mættende suppe til kolde dage. I opskriften har vi brugt kyllingefileter, men du kan også bruge rester fra f.eks. helstegt kylling :o)
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 300 gramgulerødder
- 1 dlris
- 250 gramkyllingefilet
- 1.5 litervand
- 1 terninghønsebouillon
- 1 dlmadlavningsfløde 8 %
- 1 stklime
- majsstivelse
- 1 stkgroft flute
- 100 gramsalatost i tern
- olivenolie
- salt
Fremgangsmåde
1
Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og skær dem i fine tern. Steg løg, hvidløg og gulerødder i lidt olivenolie i en gryde i et par minutter. Skyld imens risene godt i en køkkensi og skær kyllingen i meget tynde strimler. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.2
Tilsæt ris, kylling, vand og bouillon til løg og gulerødder og bring i kog. Lad suppen simre i ca. 10 minutter, eller til risene er kogt møre. Tænd ovnen på 185 grader varmluft.3
Tilsæt madlavningsfløden og jævn suppen med lidt majsstivelse rørt ud i lidt vand i en kop. Smag til med limesaft, salt og evt. mere bouillon, hvis du synes.4
Lun flutet og server suppen i dybe tallerkener med smuldret salatost og lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.5
Velbekomme :o)