Kyllingetærte med spinat og hytteost. Hertil fyldig salat.

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Tærte
  • 275 gramtærtedej
  • 200 gramfriske spinatblade
  • 6 stkæg
  • 250 gramhytteost
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 0.25 spsksalt
  • 150 gramfærdigstegt kylling
  • Salat
  • 252 gramsorte bønner på dåse
  • 1 fedhvidløg
  • 50 gramfriske spinatblade
  • 1 stkhjertesalat
  • 250 gramsnackpeber
  • 125 gramblåbær
  • 100 grampuck hvid ost
  •  dressing efter eget valg
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  peber
  •  salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingetærte med spinat og hytteost. Hertil fyldig salat.

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Lækker og smagfuld tærte med kylling, spinat og hytteost. Vi serverer tærten med en fyldig og mættende salat med sorte bønner, salat, blåbær, hvid ost og snackpeber. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Tærte
  • 275 gramtærtedej
  • 200 gramfriske spinatblade
  • 6 stkæg
  • 250 gramhytteost
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 0.25 spsksalt
  • 150 gramfærdigstegt kylling
  • Salat
  • 252 gramsorte bønner på dåse
  • 1 fedhvidløg
  • 50 gramfriske spinatblade
  • 1 stkhjertesalat
  • 250 gramsnackpeber
  • 125 gramblåbær
  • 100 grampuck hvid ost
  •  dressing efter eget valg
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  peber
  •  salt

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Læg dejen i en smurt tærteform og tryk den også helt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel - så bobler den ikke op. Bag nu tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud.

3. Skyl imens spinaten, tør den i et rent visestykke og hak den groft.

4. Pisk æggene sammen med hytteost, oregano og salt.

5. Riv kyllingestykkerne i mindre stykker. Fordel kyllingestykkerne og spinat på tærtebunden og hæld til sidst den piskede æggemasse over fyldet.

6. Bag tærten i ca. 20 minutter - eller til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk og gylden overflade.

7. Dræn og skyl de sorte bønner. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med presset hvidløg og olie. Drys med salt og peber og bag dem i ca. 15 minutter.

8. Skyl spinaten til salaten og hjertesalaten og skær eller riv begge dele i grove stykker. Skyl snackpeberne og skær dem i ringe. Skyl blåbærrene. Bland alle ingredienser med valgfri dressing og top med smuldret hvid ost og sorte bønner.

9. Server den lækre tærte med den fyldige salat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at piske æggene sammen med hytteost og oregano.

Ekstra smag: Lav en god dressing til salaten med olie, eddike, hvidløg, honning, citronskal og salt og peber.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre