Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En super lækker ret med laks til de dage, hvor det skal gå hurtigt. Retten findes i to udgaver: Denne klassiske version med ris, og en version til de virkelig grøntsagsbegejstrede unger med squashspaghetti og færre kulhydrater. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 2 cmfrisk ingefær
- 1/2 stkbroccoli- kan udelades
- 1 stkgul peberfrugt
- 2 tskrød karrypasta
- 3 dlkokosmælk
- 3 dlvand
- 1 spskakaciehonning
- 2 spskfiskesauce
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 1 stklime
- 300 gramlaksefileter
- 35 gramcashewnødder- eller mandler
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Hak løg, hvidløg og skrællet ingefær fint. Skyl broccolien og del den i fine buketter. Vask peberfrugten, befri den for kerner og skær den i mundrette bidder.3
Steg løg, hvidløg og ingefær sammen med karrypastaen i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde. Tilsæt kokosmælk, vand, honning, fiskesauce og grøntsagsbuillon og bring i kog. Smag til med limesaft.4
Fjern skindet fra laksen og skær kødet i mundrette bidder. Tilsæt laksen til saucen sammen med peberfrugt og broccoli og bring i kog, mens du rører forsigtigt, så laksen ikke smuldrer. Lad retten simrer et par minutter, til laksen er gennemstegt. Rist imens cashewnødder eller mandler på en tør pande.5
Server den lækre laks med ris og ristede nødder samt lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme :o)Tip
Har du kokosmælk tilovers, kan du sagtens fryse det ned i en beholder med tætsluttende låg. Så har du til næste gang, du skal bruge kokosmælk.