Laksedeller med rød karry - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 3 dlbulgur- gerne fuldkorn
  • 1 terninghønsebouillon
  • 2 tskrød karrypasta
  • 600 gramfersk laks
  • 2 stkæg
  • 4 spskhvedemel
  • 2 stkløg
  • 1 dlmælk
  • 1 tsksalt
  • 1 stklime
  • 1 spsksoya
  • 1 spskakaciehonning*
  • 1/2 stkagurk
  • 2 stktomater
  • 1 stkæble
  • 1/2 pottepersille
  • 75 gramfeta i tern
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Disse laksefrikadeller får et strejf af østen, når de røres med rød karrypasta. Og bare rolig - hvis du doserer karryen med rolig hånd, kan selv de sarteste tunger spise med. Opskriften er til to dage - dellerne serveres med ristet rugbrød og hjemmerørt remo dagen derpå. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Kog bulguren efter anvisning på bakken - tilsæt en terning hønsebuillon til kogevandet, det giver ekstra god smag. Når bulguren er kogt færdig, breder du den ud på en stor tallerken eller et stykke bagepapir, så den kan køle af.

2. Blend karrypasta, laks befriet for skind, æg, hvedemel, løg, mælk, salt og lidt peber i en blender eller en minihakker, til det har konsistens som fiskefars. Steg en lille prøvedelle på en pande i en blanding af smør og olivenolie for at se, om de smager, som du gerne vil have det. Tilsæt evt. lidt mere karrypasta og salt og peber, hvis du synes, det mangler. Form derefter fine små laksedeller i håndfladen med en ske dyppet i lidt vand og steg dem ved middel varme. Vend hyppigt, så de bliver gyldne og ikke sorte.

3. Bland saften fra limen sammen med soya og akaciehonning og smag til med salt og peber. Skær vasket agurk, tomat og æble i tern og hak den skyllede persille. Bland det hele sammen med bulguren og drys med smuldret feta på toppen. Server med de nystegte laksedeller.

4. Velbekomme :o)

Tip

Selvom det ikke tager lang tid at lave dine egne laksedeller, kan du sagtens købe farsen eller dellerne færdige - og så blot lave bulgursalaten som tilbehør. Husk dog at gemme deller nok til aftensmaden dagen derpå, og evt. også til ungernes madpakker.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre