Lasagne med hakket krondyr, spidskål og gulerødder - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 800 gramhakket krondyr
  • 2 spskpaprika
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 spsktørret timian
  • 800 gramgulerødder
  • 0.5 stkspidskål
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 140 gramtomatpuré
  • 5 dlmornaysauce
  • 300 gramlasagneplader
  • 100 gramrevet ost
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lasagne med hakket krondyr, spidskål og gulerødder - til to dage

I samarbejde med

Vi elsker lasagne og i denne version har vi lavet den med hakket krondyr, gulerødder og spidskål. Kan du ikke få hakket krondyr, kan du også bruge hakket oksekød. Husk at gemme halvdelen til varmemad i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 800 gramhakket krondyr
  • 2 spskpaprika
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 spsktørret timian
  • 800 gramgulerødder
  • 0.5 stkspidskål
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 140 gramtomatpuré
  • 5 dlmornaysauce
  • 300 gramlasagneplader
  • 100 gramrevet ost
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

2. Hak løg og hvidløg fint. Steg dem i et par minutter i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde. Tilsæt hakket krondyr, paprika, smuldret bouillon, oregano og timian.

3. Skræl gulerødderne og riv den ene halvdel på den fine side af et rivejern. Skær den anden halvdel i stave til gnavegrønt og stil til side. Skær spidskålen i tynde strimler. Tilsæt spidskålen og de revne gulerødder til kødet og rør godt.

4. Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré og lad det hele simre i et par minutter. Smag til med salt og peber.

5. Fordel først lidt af kødsovsen i bunden af et ildfast fad, derefter mornaysaucen og til sidst et par lasagneplader. Lav minimum tre lag. Slut af med et ekstra lag mornaysauce og fordel revet ost på toppen. Bag lasagnen i ca. 35 minutter.

6. Drys lasagnen med lidt krydderurter på toppen, hvis du har det på lager og server med gulerødsstavene. Husk at gemme halvdelen af lasagnen til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at smage kødsovsen til og lægge lasagneplader i fadet.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre