Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
30 min
Vi elsker lasagne og i denne version har vi lavet den med hakket krondyr, gulerødder og spidskål. Kan du ikke få hakket krondyr, kan du også bruge hakket oksekød. Husk at gemme halvdelen til varmemad i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 800 gramhakket krondyr
- 2 spskpaprika
- 2 terninggrøntsagsbouillon
- 1 spsktørret oregano
- 1 spsktørret timian
- 800 gramgulerødder
- 0.5 stkspidskål
- 2 dåsehakkede tomater
- 140 gramtomatpuré
- 5 dlmornaysauce
- 300 gramlasagneplader
- 100 gramrevet ost
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.2
Hak løg og hvidløg fint. Steg dem i et par minutter i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde. Tilsæt hakket krondyr, paprika, smuldret bouillon, oregano og timian.3
Skræl gulerødderne og riv den ene halvdel på den fine side af et rivejern. Skær den anden halvdel i stave til gnavegrønt og stil til side. Skær spidskålen i tynde strimler. Tilsæt spidskålen og de revne gulerødder til kødet og rør godt.4
Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré og lad det hele simre i et par minutter. Smag til med salt og peber.5
Fordel først lidt af kødsovsen i bunden af et ildfast fad, derefter mornaysaucen og til sidst et par lasagneplader. Lav minimum tre lag. Slut af med et ekstra lag mornaysauce og fordel revet ost på toppen. Bag lasagnen i ca. 35 minutter.6
Drys lasagnen med lidt krydderurter på toppen, hvis du har det på lager og server med gulerødsstavene. Husk at gemme halvdelen af lasagnen til i morgen. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at smage kødsovsen til og lægge lasagneplader i fadet.