Lasagne med oksekød og masser af grøntsager

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Lasagne
  • 1 stkløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stksquash
  • 400 gramgulerødder
  • 700 gramhakket oksekød
  • 1 spskpaprika
  • 1 spsktørret oregano
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 100 gramrød pesto
  • 5 dlmornaysauce
  • 250 gramfuldkornslasagneplader
  • 1 kuglemozzarella
  •  groft salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 150 gramfriske eller frosne ærter
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lasagne med oksekød og masser af grøntsager

I samarbejde med

4.0, Meget populær

Vi ELSKER lasagne! Og her har vi lavet endnu en super lækker udgave - med camoufleret squash, gulerødder og peberfrugt. Vores børn er vilde med den, og de kan spise MANGE portioner. Så husk lige på, at opskriften er til to dage, så halvdelen skal gemmes til i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Lasagne
  • 1 stkløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stksquash
  • 400 gramgulerødder
  • 700 gramhakket oksekød
  • 1 spskpaprika
  • 1 spsktørret oregano
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 100 gramrød pesto
  • 5 dlmornaysauce
  • 250 gramfuldkornslasagneplader
  • 1 kuglemozzarella
  •  groft salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 150 gramfriske eller frosne ærter
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Hak løget fint. Skyl peberfrugten og skær den i små tern. Skyl squashen, skræl gulerødderne og riv begge dele på den grove side af et rivejern - eller i en foodprocessor.

3. Steg nu løget i et par minutter i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde, til det har taget lidt farve. Tilsæt kødet og steg, til det er blevet brunet godt af på alle sider. Tilsæt paprika og oregano. Tilsæt squash, peberfrugt og gulerødder og steg videre i et par minutter.

4. Tilsæt hakkede tomater og pesto og lad det hele simre i ca. ti minutter. Smag til med salt og peber.

5. Fordel grøntsagsblandingen og mornaysauce i et ovnfast fad i minimum tre lag med lasagneplader i mellem. Begynd og slut med et lag sauce. Fordel mozaerellaen på toppen og bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter, eller til osten er gylden.

6. Drys lasagnen med lidt grønt, hvis du har det på lager, og server med friske eller tilberedte frosne ærter, gulerødder, agurk eller andre grøntsager, som gnavergrønt.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skrælle gulerødder og skære gnavergrønt. De kan også smage kødsovsen til og lægge lasagneplader i fadet.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre