Lynhurtig nudelret med svinekød og grøntsager

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramfuldkornsnudler
  • 150 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 stkspidskål
  • 150 gramfrosne sukkerærter
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 grampeanuts
  • 1 spskakaciehonning
  • 5 spsksoya
  • 1 stklime
  • 3 spsksød chilisauce
  • 0.5 dlvand
  • 400 gramsvinekød i strimler
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lynhurtig nudelret med svinekød og grøntsager

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

En hurtig og virkelig lækker omgang aftensmad med masser af lynstegte grøntsager og svinekød i strimler, som serveres med nudler og hakkede peanuts på toppen. Hvis du vil gøre det ekstra nemt, kan du købe færdig peanutbutter i stedet for at blende den selv. Ligesom du kan udskifte svinekødet med kyllingefilet. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramfuldkornsnudler
  • 150 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 stkspidskål
  • 150 gramfrosne sukkerærter
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 grampeanuts
  • 1 spskakaciehonning
  • 5 spsksoya
  • 1 stklime
  • 3 spsksød chilisauce
  • 0.5 dlvand
  • 400 gramsvinekød i strimler
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og overhæld dem efterfølgende med koldt vand.

2. Skræl gulerødderne, rens og skyl peberfrugten, skyl spidskålen og skær det hele i tynde strimler. Skyl og halvér evt. sukkerærterne, hvis du synes. Skær løget i både, del dem i lameller og hak hvidløget fint.

3. Hæld 3/4 af peanutsene og honning i en foodprocessor eller minihakker og kør på halv kraft i et minuts tid. Stop foodprocessoren og skrab siderne fri. Kør igen, indtil massen får konsistens som peanutbutter. Du tror måske ikke, det sker, men det gør det! Og så har du faktisk lavet hjemmelavet peanutbutter - sejt, ik'?

4. Tilsæt nu soya, saften fra limen, sød chilisauce og vand til peanutbutteren, blend sammen til en jævn masse og stil til side.

5. Lynsteg løg, hvidløg og kødstrimler i lidt olivenolie i en wok eller en dyb pande i et minuts tid under omrøring. Tilsæt peberfrugter, gulerødder, spidskål og sukkerærter og steg videre et par minutter ved høj varme, til grøntsagerne har taget lidt farve, men endnu har bid.

6. Vend nudler og peanutdressing sammen med kød og grøntsager og server med hakkede peanuts på toppen og måske lidt ekstra soya og sød chilisauce.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære gulerødder, peberfrugter og kål i strimler. De kan også halvere sukkerærterne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre