Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
30 min
Mac 'n' cheese er den amerikanske familieklassiker nummer 1! Vi har ladet os inspirere og lavet en noget sundere Mambeno version med fuldkornsmacaroni, kylling fra gårsdagens aftensmad og grøntsager. Den smager virkelig godt. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 250 grammacaronihorn- gerne fuldkorn
- 1 stkløg
- 1/2 stksquash
- 1 stkrød peberfrugt
- rester fra helstegt kylling
- 75 gramsalatost i tern
- 5 dlmornaysauce
- 50 gramrasp
- 50 gramrevet ost- gerne en mager udgave
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Kog maccaronien efter anvisningen på pakken og hæld vandet fra.2
Hak løget og skær squash og peberfrugt i fine tern. Steg løget i lidt olivenolie, til det har taget farve. Pluk kyllingkødet fra skroget, krydr med salt og peber og steg det sammen med grøntsagerne i et par minutter.3
Bland macaroni, kylling, smuldret salatost og grøntsager i et ildfast fad, hæld mornaysaucen over og fordel den jævnt. Drys med rasp og ost på toppen og sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, eller til ost og rasp er smukt gyldent.4
Server med lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.5
Velbekomme :o)Tip
Macaronihorn er egentlig bare en lidt tykkere udgave af den normale pasta. Men kan du ikke lige finde macaroni i supermarkedet, napper du bare pastaskruer eller pennepasta. Prøv dog at finde dem i en fuldkornsudgave, hvis du kan. Og selvom opskriften her er lavet med kyllingekødet fra en helstegt kylling fra aftenen før, kan du sagtens bruge ferske kyllingefileter. Så skal du blot skære dem i strimler og tilsætte dem samme sted i opskriften som det oprindelige kyllingekød. Dog skal det ferske kød stege, til det har fået en smule stegeskorpe, inden du blander det med de øvrige ingredienser.