Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
180 min
Tryk her og se videoen hvor vi laver opskriften fra start til slut for børn. Hjemmelavet rugbrød er så meget mere lækkert end det, du køber i supermarkedet. Og det er slet ikke svært. Du skal bare starte dagen før, bruge 15 minutter i køkkenet, og så passer rugbrødet sig selv resten af tiden. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Dag 1
- 2 dlsurdej
- 2 spskakaciehonning
- 1 spsksalt
- 100 gramhavregryn
- 200 gramhvedemel
- 200 gramrugmel
- 7 dlvand
- Dag 2
- 300 gramrugkerner
- 100 gramsolsikkekerner
- 100 gramhørfrø
- 2 dlvand
- rugflager
Fremgangsmåde
Dag 1
1
Bland alle ingredienser sammen i en skål og dæk med husholdningsfilm. Lad dejen hvile ved stuetemperatur natten over.Dag 2
2
Tilsæt de øvrige ingredienser, rør godt og husk at tage surdej fra til næste gang.3
Hæld dejen i en smurt rugbrødsform, drys rugflager på toppen og tryk dem lidt ned med fingrene, så de ikke falder af, når brødet er færdigbagt. Dæk med husholdningsfolie og lad hæve i en time.4
Tænd ovnen på 190 grader over/undervarme.5
Sæt rugbrødet nederst i den varme ovn og bag i 45 minutter. Tag derefter brødet ud af formen og sæt det tilbage i ovnen - så bliver brødet sprødt hele vejen rundt. Bag 15 minutter til og sluk ovnen. Lad brødet køle af i ovnen.Tip
Rugbrødet er bedst de første par dage, hvis du opbevarer det ved stuetemperatur. Herefter kan du med fordel opbevare det i køleskabet, så holder det længere.
Hvis du har rester tilbage, så lad være med at smide dem ud. Brug dem i stedet til lækre rugbrødsstave eller rugbrødsknas til ungernes yoghurt.