Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En skøn weekendret med marineret svinefilet, pommes frites, blåbærsalat, stegte løg og en lækker sauce. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 600 gramøkologiske pommes frites
- 4 stkløg
- 1 stkmarineret filet med tomat og ramsløg
- 1 dlvand
- 2 dlpiskefløde
- 0.5 stksvinebouillon
- 0.5 spskmajsstivelse
- 40 gramsolsikkekerner
- 125 gramblåbær
- 0.5 stkicebergsalat
- olivenolie
- salt
- peber
- dressing efter eget valg
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 210 grader varmluft.2
Bag fritterne i ovnen efter anvisningen på posen. Skær løgene over i to og fordel dem på bagepladen med fritterne. Krydr med salt og peber. Lad dem bage i 25-30 minutter.3
Varm en pande op med olie og steg svinefileten til den har fået en gylden overflade på begge sider. Tilsæt vand og lad den stege videre under låg til den er gennemstegt.4
Lad fileten hvile på et spækbræt og opvarm stegeskyen på panden sammen med fløde og smuldret bouillon. Smag til med salt og peber. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt ud i vand.5
Rist solsikkekerner på en tør pande til de er lysebrune. Ryst panden undervejs, lad dem køle af på en tallerken. Skyl blåbærrene. Skyl iceberg og skær det i mindre stykker. Bland salat med blåbær, solsikkekerner og dressing efter eget valg.6
Server fileten i skiver med fritter, blåbærsalat og sovs. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle blåbær og skære icebergsalat.