Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
Lækre bagels med laksesalat, æg og smøreost med hvidløg. Vi serverer de lune bagels med en sprød salat med clementiner og ristede solsikkekerner som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 4 stkæg
- 150 gramvarmrøget laks
- 1 stkrødløg
- 0.5 dlmayonnaise
- 0.5 spskdijonsennep
- 0.5 stkcitron
- 400 grambagels
- 50 gramsolsikkekerner
- 3 stkclementiner
- 200 gramfærdigsnittet vinterkålsalat
- 50 gramhvidløgsost
- dressing efter eget valg
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1 Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Kog æggene i ca. 8 min. og overhæld dem herefter med koldt vand.
2 Fjern skindet fra laksen og riv kødet i mindre stykker med to gafler. Skræl rødløget og hak det i små tern. Bland laks og rødløg med mayonnaise, sennep og lidt saft fra citronen. Smag til salt og peber.
3 Lun bagelsene i ovnen efter anvisningen på posen.
4 Rist solsikkekernerne på en tør pande til de har taget farve. Køl dem af på en tallerken. Skræl clementinerne og skær skiverne i halve. Bland solsikkekerner med vinterkålsalat, mandariner og valgfri dressing. Smag til med salt og peber.
5 Smør dine bagels med smøreost og top med laks og æg i skiver. Du kan enten servere salaten som tilbehør eller komme den i din bagel. Velbekomme!
Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle clementinerne og skære dem i halve. De kan også smage laksecremen til.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.



