Mørbradgryde med svampe og knuste kartofler - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1200 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 300 gramgulerødder
  • 200 gramchampignon
  • 1 stksvinemørbrad
  • 1 spskpaprika
  • 300 gramfrosne ærter
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 terninghønsebouillon
  • 4 dlvand
  • 400 gramgrillpølser
  • 50 gramsmør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Mørbradgryde med svampe og knuste kartofler - til to dage

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Der var jubel rundt om bordet, da vi serverede denne ret hos Mambeno! Mørbradgryde er et HIT og særligt denne udgave med pølser, ærter, svampe og gulerødder tog kegler. Vi har serveret mørbradgryden knuste kartofler. Opskriften er til to dage, så husk at gemme halvdelen af mørbradgryden til i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1200 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 300 gramgulerødder
  • 200 gramchampignon
  • 1 stksvinemørbrad
  • 1 spskpaprika
  • 300 gramfrosne ærter
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 terninghønsebouillon
  • 4 dlvand
  • 400 gramgrillpølser
  • 50 gramsmør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne i en gryde med saltet vand til de er møre, når du prikker i dem med en gaffel. Det tager 15-20 minutter.

2. Hak løget fint. Skræl gulerødderne og riv dem på den fine side af et rivejern. Vask champignonerne og skær dem i kvarte. Skær mørbraden i mundrette bidder - husk at vaske fingre, kniv og spækbræt bagefter.

3. Brun løget i lidt olivenolie i et par minutter. Tilsæt kødet og lad det stege med, til det er brunet godt af og har fået lidt stegeskorpe på alle sider. Krydr med salt og peber og drys paprikaen over.

4. Tilsæt nu alle grøntsagerne og rør godt rundt. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, bouillonterning og vand og bring retten i kog. Lad den simre i 15 min. - eller længere, hvis du har tid.

5. Skru ned for varmen, skær pølserne i mindre stykker og tilsæt dem. Varm forsigtigt op under omrøring. Pas på, at retten nu ikke koger for meget, da pølserne risikerer at sprække. Smag til med salt og peber.

6. Hæld vandet fra kartoflerne og knus dem groft i gryden med et piskeris. Rør dem sammen med smør og smag til med salt og peber.

7. Server mørbradgryden med de knuste kartofler. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at skære pølserne i mindre stykker. De kan også skære champignonerne i kvarte. 

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre