Moussaka med kartofler og oksekød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramkartofler
  • 1 stkaubergine
  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket oksekød
  • 2 tskstødt kanel
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 dlvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 1 stkæg
  • 2.5 dlmornaysauce
  • 25 gramrevet ost- gerne en mager udgave
  • 1 stkgroft flute
  •  groft salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Moussaka er grækernes svar på italienernes lasagne, hvor pastapladerne er erstattet med auberginer. Og her også kartofler. Den smager helt forrygende og er en nyklassiker i mange børnefamilier - og forhåbentlig også din. Vil du lave moussaka til to dage, finder du opskriften her. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft og kog de skrællede kartofler i saltet vand. Overhæld dem herefter med vand, så de kan køle af.

2. Skær den vaskede aubergine i skiver af en halv centimeters tykkelse. Læg dem på et spækbræt og drys med groft salt. Lad dem stå i ca. 20 minutter. Skyl herefter saltet af aubergineskiverne, tør dem godt med køkkenrulle eller et rent viskestykke og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør dem med olivenolie og bag dem i ovnen i ca. 10 min., eller til de er gyldne.

3. Hak imens løget og steg det i lidt olivenolie i en dyb pande eller en gryde. Tilsæt oksekødet og lade det stege med under omrøring, til det er brunet godt på alle sider. Tilsæt nu kanel, hakkede tomater, vand, bouillon og lad det simre i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber. Pisk ægget sammen med en gaffel i en kop og bland det i kødsaucen.

4. Skær kartoflerne i skiver. Fordel halvdelen af de bagte auberginer i bunden af et ovnfast fad. Fordel 1/3 af kødblandingen ovenpå. Læg nu kartoflerne på i et jævnt lag, endnu et lag kød, resten af auberginerne og det sidste lag kød. Top med mornaysauce og revet ost på toppen.

5. Bag moussakaen i ovnen i ca. 20 minutter, eller til osten er gylden. Server med lunt flute og evt. en grøn salat eller lidt gnavegrønt, hvis du har lidt tilovers fra de foregående dage.

6. Velbekomme :o)

Tip

Hvis du har mornaysauce tilovers, smider du det bare i en plasticbøtte og ned i fryseren. Så har du mornaysauce til næste gang, du skal bruge det :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre