Moussaka - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramkartofler
  • 2 stkaubergine
  • 2 stkløg
  • 800 gramhakket oksekød
  • 3 tskstødt kanel
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 2 dlvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 stkæg
  • 5 dlmornaysauce
  • 50 gramrevet ost
  • 1 stkgroft flute
  •  groft salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Moussaka - til to dage

I samarbejde med

4.0, Meget populær

Moussaka er grækernes svar på italienernes lasagne, hvor pastapladerne er erstattet med auberginer. Og her også kartofler. Den smager helt forrygende og er en nyklassiker i mange børnefamilier. Opskriften er beregnet til to dage. Vi serverer resterne med gnavergrønt på dag to. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 500 gramkartofler
  • 2 stkaubergine
  • 2 stkløg
  • 800 gramhakket oksekød
  • 3 tskstødt kanel
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 2 dlvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 stkæg
  • 5 dlmornaysauce
  • 50 gramrevet ost
  • 1 stkgroft flute
  •  groft salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft og kog de skrællede kartofler i saltet vand. Overhæld dem herefter med koldt vand, så de kan køle af.

2. Skyl auberginen og skær den i skiver. Drys dem med groft salt og lad dem stå i ca. 20 minutter. Skyl herefter saltet af, tør dem godt med køkkenrulle eller et rent viskestykke og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med lidt olivenolie og bag dem i ovnen i ca. 10 min., eller til de er gyldne.

3. Hak imens løgene og steg dem i lidt olivenolie i en gryde. Tilsæt kødet og brun det godt af. Tilsæt nu kanel, hakkede tomater, vand, bouillon og lad det simre i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber. Pisk ægget sammen med en gaffel i en kop og bland det i kødsaucen.

4. Skær kartoflerne i skiver. Fordel halvdelen af de bagte auberginer i bunden af et ovnfast fad. Fordel 1/3 af kødblandingen ovenpå. Læg nu kartoflerne på i et jævnt lag, endnu et lag kød, resten af auberginerne og det sidste lag kød. Top med mornaysauce og revet ost på toppen.

5. Bag moussakaen i ovnen i ca. 20 minutter, eller til osten er gylden. Server med lunt flute. Velbekomme!

Tip

Auberginer varierer i størrelsen, men det gør altså ikke noget, om du bruger 100 gram mere eller mindre. Hvis du har mornaysauce tilovers, smider du det bare i en plasticbøtte og ned i fryseren. Så har du til næste gang, du skal bruge det. Og kog gerne lidt ekstra kartofler, så har du til kartoffelmadder til frokost. Vil du kun lave moussaka til en enkelt dag, finder du opskriften her. :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre