Nudelsalat med skinkeculotte, grønt og peanuts - dag to

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsnudler
  • 150 gramedamamebønner
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 2 stkæbler
  • 0.5 stkblomkål
  • 1 dlsoya
  • 1 dlsød chilisauce
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 1 fedhvidløg
  • 2 stklime
  • 2 spskolivenolie
  •  rester fra skinkeculotte
  • 1 pottefriske koriander
  • 150 grampeanuts
  •  akaciehonning*
  •  salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kold nudelsalat er en god måde at få brugt grøntsagerne i køleskabsskuffen på. Her bruger vi resterne fra gårsdagens skinkeculotte sammen med masser af grøntsager, asiatisk dressing, peanuts og koriander på toppen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og overhæld dem med koldt vand, så de køler af. Stil dem til side.

2. Tilbered edamamebønnerne efter anvisningen på posen. Skyl peberfrugten, befri den for kerner og skær i mundrette stykker. Skyl æblerne og skær dem i tern. Skyl blomkålen og skær den i tynde skiver.

3. Kom soya, sød chilisauce, ingefær, hvidløg, limesaft og olie i en minihakker eller brug en stavblender. Giv det hele en ordentlig snurretur og smag til med lidt salt og honning eller sukker, hvis du synes.

4. Skær resterne af skinkeculotten i tern og server dem kolde. Du kan selvfølgelig også opvarme dem i mikroovnen, hvis du bedre kan lide dem lune.

5. Du kan enten anrette ingredienserne på et fad eller blande grøntsager, hakkede friske koriander, nudler, dressing og peanuts sammen i en skål. Velbekomme!

Tip

Opgaver mindre til børn i køkkenet: Lad dine børn tage kernerne ud af peberfrugten og skære den i strimler. De kan også skære æblerne i tern. Friske koriander deler vandene! Er I ikke på korianderholdet i jeres familie, så kan de sagtens undlades.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre