Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
De her krydrede oksefrikadeller smager super godt! Vi serverer dem med en frisk couscoussalat med granatæbler, rødbeder, bønner og oliven - og hummus som dip. Vil du lave din egen hummus, så tryk blot på kokkehuen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Frikadeller
- couscous
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 1 tskstødt koriander
- 0.25 spskkarry
- 1 stkæg
- 0.5 pottepersille
- 400 gramhakket oksekød
- 0.5 dlmælk
- 2 spskhvedemel
- 1 tsksalt
- smør
- olivenolie
- couscoussalat
- 400 gramfriske rødbeder
- 300 gramfrosne bønner
- 0.5 pottepersille
- 1 stkgranatæble
- 100 gramsorte oliven
- dressing efter eget valg
- hummus
Fremgangsmåde
1
Kog couscous efter anvisningen på pakken, overhæld den herefter med koldt vand og lad den dryppe af. Kog i en anden gryde rødbeder med skræl sammen med bønnerne i ca. 10 minutter og overhæld dem herefter med koldt vand.2
Hak løg, hvidløg, koriander, karry, æg og skyllet persille fint i en minihakker eller foodprocessor. Rør løgblandingen sammen med hakket oksekød, mælk, hvedemel og salt, til du har en fast fars.3
Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen er for fugtig, og et æg, hvis den ikke er "samlet" nok. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg herefter frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne.4
Hak persillen til salaten groft med din bedste kniv. Skræl og skær rødbeder i tern. Halver granatæblet og bank med en grydeske på skallen, mens du holder den over en skål - så kan du nemmere pille kernerne ud (pas på tøjet - grantæbler kan plette ret heftigt). Har du købt granatæblekerner i en bøtte, giver det vist sig selv! Bland couscous sammen med rødbeder, granatæbler, bønner, sorte oliven og valgfri dressing.5
Server dellerne sammen med den lækre couscoussalat og hummus som dip.6
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn pille granatæblekerne ud af skallen, hvis du bruger hele granatæbler. Men husk for en vis herres skyld et forklæde! Kernerne afgiver en del farve, for nu at sige det på jysk..!
Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
De her krydrede oksefrikadeller smager super godt! Vi serverer dem med en frisk couscoussalat med granatæbler, rødbeder, bønner og oliven - og hummus som dip. Vil du lave din egen hummus, så tryk blot på kokkehuen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Frikadeller
- couscous
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 1 tskstødt koriander
- 0.25 spskkarry
- 1 stkæg
- 0.5 pottepersille
- 400 gramhakket oksekød
- 0.5 dlmælk
- 2 spskhvedemel
- 1 tsksalt
- smør
- olivenolie
- couscoussalat
- 400 gramfriske rødbeder
- 300 gramfrosne bønner
- 0.5 pottepersille
- 1 stkgranatæble
- 100 gramsorte oliven
- dressing efter eget valg
- hummus
Fremgangsmåde
1
Kog couscous efter anvisningen på pakken, overhæld den herefter med koldt vand og lad den dryppe af. Kog i en anden gryde rødbeder med skræl sammen med bønnerne i ca. 10 minutter og overhæld dem herefter med koldt vand.2
Hak løg, hvidløg, koriander, karry, æg og skyllet persille fint i en minihakker eller foodprocessor. Rør løgblandingen sammen med hakket oksekød, mælk, hvedemel og salt, til du har en fast fars.3
Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen er for fugtig, og et æg, hvis den ikke er "samlet" nok. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg herefter frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne.4
Hak persillen til salaten groft med din bedste kniv. Skræl og skær rødbeder i tern. Halver granatæblet og bank med en grydeske på skallen, mens du holder den over en skål - så kan du nemmere pille kernerne ud (pas på tøjet - grantæbler kan plette ret heftigt). Har du købt granatæblekerner i en bøtte, giver det vist sig selv! Bland couscous sammen med rødbeder, granatæbler, bønner, sorte oliven og valgfri dressing.5
Server dellerne sammen med den lækre couscoussalat og hummus som dip.6
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn pille granatæblekerne ud af skallen, hvis du bruger hele granatæbler. Men husk for en vis herres skyld et forklæde! Kernerne afgiver en del farve, for nu at sige det på jysk..!