Oksekebab med humus og græsk salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg- kan udelades
  • 500 gramhakket oksekød
  • 1/2 pottepersille
  • 2 tskspidskommen- kan udelades
  • 1 stkgroft flute
  • 4 stktomater
  • 1 stkagurk
  • 100 gramsalatost i tern
  •  sorte oliven
  •  tørret oregano
  •  hummus
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  grillspyd
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Oksekebab med humus og græsk salat

I samarbejde med

3.1, Meget populær

Kebab, spyd, kofta - kært kød har mange navne, og de smager lige godt, hvad end du vælger at kalde dem! Her har vi rørt oksekødet med løg, hvidløg, spidskommen og persille, der giver en virkelig god smag. Spyddene serverer vi med hummus, græsk salat og groft flute. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg- kan udelades
  • 500 gramhakket oksekød
  • 1/2 pottepersille
  • 2 tskspidskommen- kan udelades
  • 1 stkgroft flute
  • 4 stktomater
  • 1 stkagurk
  • 100 gramsalatost i tern
  •  sorte oliven
  •  tørret oregano
  •  hummus
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  grillspyd

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bruger du træspyd, så læg dem i blød i vand - så går der ikke ild i dem, hvis du griller kebabberne. Du kan også vælge at vikle lidt alufolie om enderne, lige inden du griller spyddene.

2. Hak løg og hvidløg helt fint - eller endnu bedre: Hak det på en minihakker. Bland løg, hvidløg, kød, hakket persille (det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele) og spidskommen rigtig godt sammen med lidt salt og peber. Brug evt. fingrene. Steg en lille prøvedelle for at være sikker på, at de smager, som du bedst kan lide dem!

3. Form to små aflange frikadeller og sæt dem på et spyd. Sørg for at presse kødet godt sammen på spyddene, så det ikke falder af, når de tilberedes, og pensl dem med lidt olivenolie. Steg koftaerne på grillen - vær forsigtig, når du vender dem. Eller steg dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter, eller til de er gennemstegte men stadig saftige. Pas på ikke at give dem for meget, da de hurtigt kan blive tørre.

4. Skyl imens tomater og agurk. Halver agurken og fjern kernerne i midten. Skær agurken i skiver, som du bedst kan lide dem. Halver tomaterne, bland dem sammen med agurk og de afdryppede salatostetern og oliven. Drys med lidt tørret oregano på toppen.

5. Server koftaerne med hummus, græsk salat og lunt flute.

6. Velbekomme :o)

Tip

Brug lige de krydderier, du har lyst til - der er ingen regler, du er kokken! Ligesom du også sagtens kan udskifte oksekødet med f.eks. lammekød. Har du persille tilovers, så brug det som pynt på toppen af ugens øvrige retter.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre