Omelet med kartofler, skinke og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramkogte kartofler
  • 1 stkløg
  • 175 gramskinkestrimler
  • 8 stkæg
  • 1 tskbagepulver
  • 1 dlmælk
  • 0.5 spskfrisk eller tørret timian
  • 30 grampinje- eller solsikkekerner
  • 4 skiverrugbrød
  • 2 stktomater
  • 0.5 stkagurk
  •  salat efter eget valg
  • 50 gramrød pesto
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det bliver en skøn og nem omgang aftensmad i aften: Spansk-inspireret omelet med kartofler og skinke, som vi topper med pesto og serverer med salat og ristet rugbrød. Vi har brugt kogte kartofler fra gårsdagens auberginebøffer - men har du ikke rester tilovers, koger du bare en håndfuld og køler dem af. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Skyl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Hak løget fint og skær det i tern.

3. Steg løg og skinke på en pande i lidt olivenolie og tilsæt kartoflerne. Steg videre under omrøring til det hele har taget lidt farve.

4. Pisk æg, bagepulver, mælk, timian, salt og lidt peber sammen i en skål. Hæld æggemassen over fyldet på panden.

5. Læg et låg på panden eller brug alufolie og bag omeletten ved lav varme. Du kan også sætte panden i ovnen i 15-20 min. og bage omeletten, til den er stivnet hele vejen igennem.

6. Rist pinje- eller solsikkekernerne på en tør pande til de er blevet smukt gyldne. Lad dem køle af på en tallerken og rist rugbrødet.

7. Skyl tomater og agurk og skær dem i mundrette stykker. Skær salaten i tynde strimler og bland det hele sammen.

8. Servér omeletten med lidt pesto på toppen og den grønne salat, valgfri dressing og ristet rugbrød som tilbehør.

9. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartoflerne i stykker. De kan også skære tomater og agurk.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre