Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
5 min
Det bliver en skøn og nem omgang aftensmad i aften: Spansk-inspireret omelet med kartofler og skinke, som vi topper med pesto og serverer med salat og ristet rugbrød. Vi har brugt kogte kartofler fra gårsdagens auberginebøffer - men har du ikke rester tilovers, koger du bare en håndfuld og køler dem af. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 300 gramkogte kartofler
- 1 stkløg
- 175 gramskinkestrimler
- 8 stkæg
- 1 tskbagepulver
- 1 dlmælk
- 0.5 spskfrisk eller tørret timian
- 30 grampinje- eller solsikkekerner
- 4 skiverrugbrød
- 2 stktomater
- 0.5 stkagurk
- salat efter eget valg
- 50 gramrød pesto
- salt
- peber
- olivenolie
- dressing efter eget valg
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.2
Skyl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Hak løget fint og skær det i tern.3
Steg løg og skinke på en pande i lidt olivenolie og tilsæt kartoflerne. Steg videre under omrøring til det hele har taget lidt farve.4
Pisk æg, bagepulver, mælk, timian, salt og lidt peber sammen i en skål. Hæld æggemassen over fyldet på panden.5
Læg et låg på panden eller brug alufolie og bag omeletten ved lav varme. Du kan også sætte panden i ovnen i 15-20 min. og bage omeletten, til den er stivnet hele vejen igennem.6
Rist pinje- eller solsikkekernerne på en tør pande til de er blevet smukt gyldne. Lad dem køle af på en tallerken og rist rugbrødet.7
Skyl tomater og agurk og skær dem i mundrette stykker. Skær salaten i tynde strimler og bland det hele sammen.8
Servér omeletten med lidt pesto på toppen og den grønne salat, valgfri dressing og ristet rugbrød som tilbehør.9
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartoflerne i stykker. De kan også skære tomater og agurk.