Pariserbøf til børn og voksne

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  syltede rødbeder
  •  friske ærter
  • 1 stkløg
  • 400 gramgulerødder*
  • 1/2 stkagurk
  • 500 gramhakket oksekød
  • 4 stkgroft sandwichbrød
  •  smør
  • 2 stkpasteuriserede æggeblommer
  •  høvlet peberrod
  •  kapers
  • 1 stkæble
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Pariserbøf er en ægte voksneklassiker! Men med kapers, rå løg og peberrod er den langt fra børnevenlig. Det har vi lavet om på! Opskriften her er både til børn og voksne. Til ungerne har vi erstattet kapers med friskbælgede ærter og toppet med revet æble og gulerod.

Fremgangsmåde

1. Skær rødbederne i tern. Bælg ærterne og hak løget fint. Skræl gulerødderne. Riv den ene halvdel groft og skær den anden halvdel i stave til gnavergrønt. Vask agurken og skær den i stave til gnavergrønt.

2. Form kødet til hakkebøffer, krydr med salt og peber og steg dem på en pande i lidt olivenolie - gør endelig ikke panden ren! Stil de færdigstegte hakkebøffer til side på en tallerken og dæk dem til med lidt alufolie.

3. Steg imens sandwichbrødet i lidt smør på den samme pande, som du stegte bøfferne. Og her bestemmer du jo så helt selv, hvor rundhåndet, du vil være..! Smørstegt brød smager fantastisk, men sandwichbrød kan suge MEGET smør, så vær lige opmærksom på, hvor stor en smørfest, der er anledning til ;o)

4. Læg bøfferne på et stykke stegt sandwichbrød og top med det, I har allermest lyst til. Til de voksne er den klassiske udgave oftest med rødbeder, rå løg, kapers, peberrod og æggeblomme på toppen.

5. Til ungerne har vi haft stor succes med friskbælgede ærter, rødbeder, revet æble og revet gulerod på toppen. Velbekomme :o)

Tip

Pariserbøfferne kan selvfølgelig steges på en pande, men er vejret til det, så giv dem en tur på grillen. Så bliver de ekstra lækre! Hvis du vil have en mere fedtfattig udgave, kan du undlade smørret og blot riste sandwichbrødet på en brødrister, på grillen eller i ovnen. Kan du ikke få friskbælgede ærter, bruger du selvfølgelig bare frosne ærter, eller hvad du nu lige har lyst til. Har du ærter tilovers, er de et hit i madpakkerne dagen efter - eller f.eks. i en hurtig pastasalat, ligesom du kan bruge pasteuriserede æggeblommer til vores lækre koldskål.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre