Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
40 min
Ventetid
15 min
Denne her bolognese er altså virkelig god! Særligt fordi der er mad til to dage - og ej at forglemme, at der er smuglet alskens, normalt lidt børnefjendske, rodfrugter i. Uden ungerne opdager det ;o) God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 200 gramsøde kartofler
- 1/2 stkknoldselleri
- 300 gramgulerødder
- 800 gramhakket oksekød
- 2 dåsehakkede tomater
- 1 spsktørret oregano
- 1 dlketchup
- 70 gramtomatpuré
- 1 terningoksebouillon
- 250 gramfuldkornsspaghetti
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Hak løg og hvidløg fint. Skræl de søde kartofler, knoldselleriet og gulerødderne og riv dem groft. Har du en foodprocessor, så brug den. Så går det hurtigere. Men du kan også sagtens bruge et godt, gammeldags og helt analogt rivejern. Det tager bare lidt længere tid - og gør livet ekstra spændende for fingerspidserne ;o)2
Brun løg og hvidløg af i en stor dyb pande eller i en gryde i lidt olivenolie. Tilsæt oksekødet og lad det blive godt brunt på alle sider. Tilsæt de revne rodfrugter og rør godt, til de er faldet lidt sammen.3
Tilsæt nu hakkede tomater, oregano, ketchup, tomatpuré og smuldret bouillon og lad bolognesen simre under låg, så længe du har tålmodighed til det. Minimum 10 minutter - gerne længere. Husk dog løbende at tjekke, om der er væde nok. Er bolognesen ved at koge tør, tilsætter du blot lidt vand.4
Kog imens spaghettien efter anvisningen på pakken. Smag bolognesen til med salt og peber og server på toppen af den dampende varme spaghetti - evt. drysset med lidt friske tomater, revet ost og grønt, hvis du har det på lager (undlad dog grønt drys til børn under 3 år).5
Velbekomme :o)Tip
Husk at gemme resterne af bolognesen til aftensmaden i morgen.