Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
0 min
Pitabrød med sprøde falafler lavet af en færdigkøbt falafelfars, bagte gulerødder med citronskal, syltede rødløg og en simpel dilddressing. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 500 gramgulerødder
- 1 stkcitron
- 1 pottedild
- 2.5 dlcreme fraiche 18%
- 350 gramNaturli falafelfars
- 6 stkpitabrød med fuldkorn
- 75 gramsalatmix
- syltede rødløg
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Vend gulerødderne med skyllet og revet citronskal, olivenolie, salt og peber. Bag gulerødderne i ovnen i ca. 20 min.3
Skyl og hak dilden fint. Vend dilden sammen med creme fraiche og smag til med salt, peber og citronsaft.4
Varm en pande op med en god sjat olivenolie. Form små falafler med en ske og steg falaflerne gyldne på begge sider.5
Lun pitabrødene i ovnen og skyl salaten.6
Stil alle ingredienserne på bordet og lad hele familien lave deres eget pitabrød med falafler, bagte gulerødder, salat, syltede rødløg og dilddressing. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle gulerødderne og røre dressingen sammen.