Feriepizzaer med chorizo og champignon

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkrød peberfrugt
  • 200 gramchampignon
  • 200 gramhel mild chorizopølse
  • 600 grampizzadej
  • 10 spsktomatsauce til pizza
  • 2 kuglemozzarella
  • 0.5 stkagurk
  • 300 gramgulerødder
  •  durum-eller hvedemel
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Feriepizzaer med chorizo og champignon

I samarbejde med

4.4, Mambeno-favorit!

Pizzaer er perfekte til glade feriedage - og smager i øvrigt også mega godt resten af året! Vælg en mild chorizo og husk så, at du som altid helt selv bestemmer, om du vil købe bunde og tomatsauce færdigt i supermarkedet eller lave en del fra bunden. Bare klik på kokkehuerne i ingredienslisten. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkrød peberfrugt
  • 200 gramchampignon
  • 200 gramhel mild chorizopølse
  • 600 grampizzadej
  • 10 spsktomatsauce til pizza
  • 2 kuglemozzarella
  • 0.5 stkagurk
  • 300 gramgulerødder
  •  durum-eller hvedemel
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 250 grader over/undervarme med en bageplade på nederste rille eller brug en pizzasten. Skyl og rens peberfrugt og champignoner. Skær peberfrugten i strimler og champignon i skiver. Fjern evt. skind fra chorizoen og skær pølsen i skiver. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

2. Drys lidt mel ud på et rent bord og rul dejen ud, så de er ca. 30 cm i diameter. Pas på, de ikke bliver for tykke! Vigtigt: Har du ikke en pizzaspade, så flyt pizzadejen til et stykke bagepapir med fingrene, inden du smører den med tomatsauce. Fordel tomatsaucen på bundene. Undlad at smøre tomatsauce på den yderste centimeter af pizzabundene. Fordel chorizo, peberfrugt, champignoner og til sidst mozzarellaen i små stykker ovenpå.

3. Flyt pizzaerne til ovnen med en pizzaspade, eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaerne, og flyt det hele til bagepladen. Bag pizzaerne i 10-15 minutter, til osten er gylden og skorpen sprød. Pynt evt. med frisk basilikum, hvis du har det på lager.

4. Vask agurken, skræl gulerødderne og skær begge dele i stave til gnavergrønt, der serveres sammen med pizzaerne. Velbekomme!

Tip

Til to voksne og to børn bliver der to-tre pizzaer ud af opskriften. Har du angivet et andet antal, skal du regne med, at der skal bruges 200-225 gram pizzadej pr. pizza. Du kan koge gulerødderne, hvis du har helt små børn - eller udskifte dem med bløde grøntsager som f.eks. cherrytomater eller majs. Har du chorizo tilovers, så gem resterne og brug dem f.eks. i en nem og lækker pasta.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre