Pizza med skinke og grøn salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Pizza
  •  durummel- til udrulning
  • 500 grampizzadej
  • 8 spsktomatsauce
  • 1 kuglemozzarella
  • 6 skiverkogt skinke
  • 10 stkcherrytomater
  •  olivenolie- til topping
  • Grøn salat
  • 1/2 stkicebergsalat
  • 2 stkforårsløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 150 stkgulerødder*
  • 1/2 stkagurk
  •  jordbær
  • 1/2 dlolivenolie
  • 1 spskbalsamicoeddike
  • 1 tskakaciehonning*
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne pizza er en sand klassiker og smager med sin sprøde bund og smeltede mozzarella fuldkommen, som var du i Italien.

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på minimum 250 grader over/undervarme med en bageplade beklædt med bagepapir på nederste rille. Hvis du har en pizzasten, skal du stille den på bagepladen i den kolde ovn, inden du tænder.

2. Drys durummel ud på et rent bord og rul pizzadejen ud med en kagerulle, så den er ca. 30 cm i diameter. Pas på den ikke bliver for tyk! Hvis ikke du har en pizzaspade til at flytte pizzaen til ovnen med, så flyt pizzadejen til et stykke bagepapir med fingrene, inden du smører den med tomatsauce.

3. Fordel tomatsaucen på bunden. Undlad at smøre tomatsauce på den yderste centimeter af pizzabunden. Riv skinken i passende stykker og fordel den på pizzaen. Riv mozzarellaen i små stykker og fordel den over skinken. Skær tomaterne i skiver og fordel dem på pizzaen.

4. Flyt pizzaen til ovnen med en pizzaspade, eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaen, og flyt det hele til bagepladen. Bag pizzaen i 10-15 minutter, til osten er gylden og skorpen sprød. Dryp med olivenolie til sidst og evt. lidt frisk basilikum, hvis du har det på lager.

5. Skær grøntsager og jordbær ud, som du allerbedst kan lide dem. Bland olivenolie, balsamicoeddike, honning og smag til med salt og peber. Vend det med salaten og server med pizzaen. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre