Pizza med tomat, ost og skinke

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Pizza med tomat, ost og skinke

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Denne pizza er en sand klassiker. Og med sin sprøde bund og smeltede mozzarella, smager den fuldkommen, som var du i Italien. Du vælger helt selv, om du vil købe tomatsauce og pizzadej færdigt eller lave det selv. I så fald klikker du blot på de små kokkehuer i ingredienslisten. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på minimum 250 grader - gerne 275 grader - over/undervarme med en bageplade på nederste rille. Hvis du har en pizzasten, skal du stille den på bagepladen i den kolde ovn, inden du tænder.

2. Drys hvedemel - eller durummel hvis du har det - ud på et rent bord og rul pizzadejen ud til pizzabunde med en kagerulle, så de er ca. 30 cm i diameter. Pas på de ikke bliver for tykke!

3. Vigtigt: Hvis du ikke har en pizzaspade til at flytte pizzaerne til ovnen med, så flyt pizzadejen til et stykke bagepapir med fingrene, inden du smører den med tomatsauce.

4. Fordel tomatsaucen på bundene. Undlad at smøre tomatsauce på den yderste centimeter af pizzabundene. Riv skinken i passende stykker og fordel dem på pizzaerne. Riv mozzarellaen i små stykker og fordel den over skinken. Skær tomaterne i halve og fordel dem på pizzaerne.

5. Flyt pizzaerne til ovnen med en pizzaspade, eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaerne, og flyt det hele til bagepladen eller pizzastenen. Bag pizzaerne i 10-15 minutter, til osten er gylden og skorpen sprød. Dryp med olivenolie til sidst og pynt evt. med frisk basilikum eller andet grønt på toppen, hvis du har det på lager.

6. Vask agurken og skræl gulerødderne og skær begge dele i stave til gnavergrønt, der serveres sammen med pizzaerne. Velbekomme - det er en sand klassiker!

Tip

Til to voksne og to børn, bliver der to pizzaer ud af opskriften. Har du angivet et andet antal personer, skal du regne med, at der skal bruges 200-225 gram pizzadej pr. pizza. Har du lyst til andre pizzaer, så søg på "pizza" i i opskriftarkivet.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre