Risotto med chorizo og grøntsager

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1.5 litervand
  • 2 terningerhønsebouillon
  • 200 gramgulerødder
  • 250 gramchampignon
  • 15 stkcherrytomater
  • 75 gramparmesan
  • 150 gramchorizo- eller anden pølse
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramrisottoris
  • 1/2 spsktørret oregano- eller timian
  • 2 dlhvidvin
  • 1/2 stkcitron
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Risotto med chorizo og grøntsager

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Risotto kan laves på lige så mange måder, som der er børnefamilier! Basen er dog den samme, og så kan fyldet ellers varieres i det uendelige. Her har vi rørt risottoen med sprødristet chorizo, champignoner, cherrytomater og knasende gulerødder. Mums :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1.5 litervand
  • 2 terningerhønsebouillon
  • 200 gramgulerødder
  • 250 gramchampignon
  • 15 stkcherrytomater
  • 75 gramparmesan
  • 150 gramchorizo- eller anden pølse
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramrisottoris
  • 1/2 spsktørret oregano- eller timian
  • 2 dlhvidvin
  • 1/2 stkcitron
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Varm vandet op til kogepunktet sammen med bouillonterningerne. Skræl gulerødderne og skær dem i helt fine tern. Rens champignonerne og skær dem i kvarte, skyl tomaterne og skær dem i halve. Riv parmesanen groft og stil det hele til side.

2. Skær pølsen i tern og læg dem på en kold pande. Tænd for varmen og steg dem sprøde i deres eget fedt. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Rist herefter champignonerne i fedtet fra pølsen ved høj varme - husk at krydre med salt og peber. Stil pølse og champignoner til side.

3. Hak løg og hvidløg fint og steg dem under omrøring ved middel varme i lidt olivenolie i en stor gryde i ca. 5 minutter, til de begynder at dufte, og løgene bliver klare. De må ikke tage farve. Tilsæt risottoris og oregano og rør i et par minutter, så det ikke brænder på. Tilsæt vin under omrøring og skru lidt op for varmen. Rør, til risen har absorberet næsten al vinen.

4. Tilsæt bouillonen med en suppeske ad flere omgange, mens du rører. Lad risene absorbere bouillonen, før du tilsæt mere. Fortsæt, indtil risottoen har konsistens som tynd risengrød. Det er ikke sikkert, du skal bruge al bouillonen. Pas på, risottoen ikke bliver for tyk og fast - den skal være mere flydende, end du tror, og risene skal stadig have lidt bid. Når risottoen køler af på tallerkenen, bliver den hurtigt for fast.

5. Tag risottoen af varmen og tilsæt revet parmesan, gulerødder, champignoner, chorizo og cherrytomater. Gem evt. lidt til pynt. Rør forsigtigt og smag til med salt, peber og citronsaft. Server i dybe tallerkener med godt brød til, evt. lidt grønt og ekstra ristede champignoner, chorizo og tomat på toppen. Velbekomme :o)

Tip

Du behøver ikke købe ægte parmesan. Vælg evt. Grana Padano. Det er billigere og smager næsten ligesom den ægte vare.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre