Risotto med svampe og edamamebønner

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramedamamebønner
  • 1.5 litervand
  • 2 terningerhønsebouillon
  • 200 gramportobellosvampe- eller andre svampe
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 stænglerbladselleri*
  • 300 gramrisottoris
  • 2 dlhvidvin
  • 75 gramparmesan
  • 1/2 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie- til stegning og servering
  •  groft flute
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne risotto smager, som var du i Italien, og den er god til børn. Og har du aldrig prøvet at lave risotto før, så fat mod. Det er slet ikke så svært, som du tror. Vil du lave retten 100% vegetarisk, skal du erstatte hønsebouillonen med grøntsagsbouillon.

Fremgangsmåde

1. Tilbered de frosne edamamebønner efter anvisningen på posen og varm vandet op til kogepunktet sammen med bouillonterningerne. Vask og rens svampene og skær dem i grove tern.

2. Løg og hvidløg hakkes fint og bladselleri skæres i tynde skiver. Steg det hele ved middel varme i ca. 5 minutter, til det begynder at dufte og løgene begynder at blive klare. De må ikke tage farve.

3. Tilsæt risottoris og rør i et par minutter, så de ikke brænder på.

4. Tilsæt vin under omrøring og skru lidt op for varmen. Rør til risen har absorberet næsten al vinen.

5. Tilsæt bouillonen ad flere omgange, mens du rører. Lad risene absorbere bouillonen, før du tilsæt mere. Når du har tilsat halvdelen af bouillonen tilsætter du svampene og fortsætter med at tilsætte bouillon som før, indtil risottoen skal har konsistens som tynd risengrød, og risene stadig har bid. Pas på, at risottoen ikke bliver for tyk og fast.

6. Tilsæt revet parmesan og bønner. Rør forsigtigt og smag til med salt, peber og citron. Server i dybe tallerkener med godt brød på siden og dryp med lidt olivenolie.

7. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre