Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
10 min
25 min
Denne risotto smager, som var du i Italien, og den er god til børn. Og har du aldrig prøvet at lave risotto før, så fat mod. Det er slet ikke så svært, som du tror. Vil du lave retten 100% vegetarisk, skal du erstatte hønsebouillonen med grøntsagsbouillon.
Portioner
Ingredienser
- 200 gramedamamebønner
- 1.5 litervand
- 2 terninghønsebouillon
- 200 gramportobellosvampe- eller andre svampe
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 0.5 bundtbladselleri
- 300 gramrisottoris
- 2 dlhvidvin
- 75 gramparmesan
- 0.5 stkcitron
- salt
- peber
- olivenolie- til stegning og servering
- groft flute
Fremgangsmåde
1
Tilbered de frosne edamamebønner efter anvisningen på posen og varm vandet op til kogepunktet sammen med bouillonterningerne. Vask og rens svampene og skær dem i grove tern.2
Løg og hvidløg hakkes fint og bladselleri skæres i tynde skiver. Steg det hele ved middel varme i ca. 5 minutter, til det begynder at dufte og løgene begynder at blive klare. De må ikke tage farve.3
Tilsæt risottoris og rør i et par minutter, så de ikke brænder på.4
Tilsæt vin under omrøring og skru lidt op for varmen. Rør til risen har absorberet næsten al vinen.5
Tilsæt bouillonen ad flere omgange, mens du rører. Lad risene absorbere bouillonen, før du tilsæt mere. Når du har tilsat halvdelen af bouillonen tilsætter du svampene og fortsætter med at tilsætte bouillon som før, indtil risottoen skal har konsistens som tynd risengrød, og risene stadig har bid. Pas på, at risottoen ikke bliver for tyk og fast.6
Tilsæt revet parmesan og bønner. Rør forsigtigt og smag til med salt, peber og citron. Server i dybe tallerkener med godt brød på siden og dryp med lidt olivenolie.7
Velbekomme :o)* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.